Kennedy dödade AIK:s gulddröm

Två lag i två olika delar av tabellen. Men ett derby är ett derby, och Djurgården vann.

AIK jagade kontakt med Helsingborg i serietoppen medan Djurgården jagade säkrare mark i botten. Det slutade med det senare, efter att Kennedy Igboananike frälst Djurgården med ett otroligt solomål.

AIK började annars matchen bäst, men Djurgården hotade ständigt i djupled genom framförallt glödhete Kennedy Igboananike. Så i den 20:e minuten gav kontringarna utdelning. Kennedy fick bollen på egen planhalva och satte högsta fart. Efter en löpning på 60 meter placerade han iskallt in 0-1 målet bakom Ivan Turina i AIK:s mål.

– Jag visste att de inte var så snabba, så jag trycker på och sedan lägger jag in den. Därför gjorde jag målet, säger Kennedy till Canal Plus.

Efter målet tog Djurgården över mer och mer och AIK såg skakat ut. En tendens som blev allt tydligare fram till paus.

Den andra halvleken var bara sekunder gammal när de båda klackarna drog av mängder av bengaliska eldar och det kastades även knallskott. Domaren, Jonas Eriksson, bröt matchen och spelarna gick tillbaka till omklädningsrummen. Det var dock aldrig någon hotfull stämning på arenan utan bengalerna tändes som en manifestation mot förbundet.

Matchen kunde återupptas så fort röken skingrades och det var, även då, Djurgården som tog tag i taktpinnen. Massor av chanser skapades och det blev även väldigt grinigt på slutet, men några fler mål blev det inte och mycket talar nu för att Helsingborg säkrade guldet då AIK kammade noll kväll.

– Vi var inte tillräckligt bra i dag i många avseenden. Vi saknar det där lilla extra för att tänja på Djurgården. De har en del brister, men vi lyckades inte avslöja dem i dag, säger Alm till Canal Plus.

Djurgården har nu fyra poäng ner till kvalplatsen med en match mindre spelad.

– Ligan är tajt nu och det här var tre viktiga poäng. Om vi fortsätter vinna kommer vi klättra upp i tabellen, säger Kennedy.

En Kennedy som hyllades av tränaren Magnus Pehrsson.

– Det är andra matchen i rad som han är glödhet, det beror på han själv, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till Canal Plus.