Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kennedy: "Får vara slut på domare som ska stå upp mot publiken"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Efter 0-0 mot Elfsborg riktade ledare och spelare i Hammarby kritik mot domarna i allsvenskan.
- Vi måste få ett slut på domare som dömer mot Hammarby bara för att vi har så mycket supportrar, säger Kennedy Bakircioglu.

Det var flera situationer mellan Hammarby och Elfsborg som blev omdiskuterade efter 0-0-matchen på Tele2 Arena. Dels situationen då Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard rusar ut och får bollen på sig utanför straffområdet, troligtvis i ansiktet.

Men också en situation precis i slutet av matchen, där Bajen-mittfältaren Philip Haglund hölls fast inne i straffområdet på en fast situation.

Domare Andreas Ekberg friade båda - och framför allt den sista var Hammarbys tränare Nanne Bergstrand irriterad över efter matchen.

- Domarna har sagt att de ska blåsa där, när det är en fast situation och någon håller en motståndare. Fyra domare måste kunna se det som händer mot slutet. De måste leva upp till det som de sagt. Men de gör det lätt för sig genom att inte blåsa. De måste verkligen förbättra sig, för annars ska de inte inför säsongen stå och säga att de ska ta de situationerna. De kommer säkert säga saker nästa år också och det ska bli jävligt intressant att se om de lever upp till det i framtiden, säger Bergstrand.

Philip Haglund var dock inte lika upprörd som sin tränare efter slutsignalen.

- Jag uppfattar det som en tydlig fasthållning, för jag känner bara hur han drar i min tröja och håller fast mig. De har gått igenom att det inte ska få ske, så ja, det är klart man kan tycka att det är straff. Domaren gör sitt bästa, sen är det synd att det inte blåser åt vårt håll, säger Haglund.

Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu är dock trött på att få, vad han tycker är felaktiga domslut, emot sig på hemmaplan.

- Vi måste få ett slut på domare som dömer mot Hammarby bara för att vi har så mycket supportrar. Jag tycker det är synd om det är så, att man ska visa att man kan stå upp mot publiken. Det är tråkigt i så fall, säger Bakircioglu.

Upplever du att det är så det är?
- Jag vet inte. Men det känns ju som att... mot Norrköping hemma var det också så här, då tog han (Traustason) med handen. Någon gång måste vi få domslut med oss också. Men vi ska inte peka ut domaren som syndabock. Gör vi mål på våra chanser vinner vi förmodligen matchen, så vi måste också vara lite mer kyliga.

Situationen med Stuhr Ellegaard skulle inte ens ha fått ske, menar Elfsborgs veteran Anders Svensson. 

- Det är ju helt horribelt att de ens får den situationen. Jag fälls bakifrån när vi är på väg att få ett friläge, precis innan. Så hade han blåst där, då hade gamlingen gått i taket. Det är solklar frispark till oss, säger Svensson.

Utöver de två nämnda situationerna ville många i Hammarby-lägret, framför allt supportrar, ha straff när Birkir Saevarsson hakades upp i friläge mitt i den andra halvleken.

Se de tre omdiskuterade situationerna i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-10 kl 09:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons