Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kennedy: "Övertygad om att jag fortfarande kan prestera på den här nivån"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kennedy Bakirciolgu, 35, gjorde under söndagen sin första start i allsvenskan 2016.
- Jag är övertygad om att jag fortfarande kan prestera på den här nivån, säger han till Fotbollskanalen.

Efter tre korta inhopp på sex matcher kom första starten i allsvenskan 2016 för Kennedy Bakircioglu under söndagen. Hammarbys lagkapten tog rollen som högeryttermittfältare mot Gif Sundsvall. 
35-åringen spelade i 74 minuter innan han blev utbytt.

- Jag är ändå hyfsat nöjd med min insats. Man får tänka på att jag inte lirat från start någon match tidigare. Det är klart att jag känner att det var lite saker som saknades, men jag är ändå ganska nöjd. Kan jag få några sådana här matcher vet jag med säkerhet att jag kan få upp flås och matchtempo allt det där. Jag hoppas att jag får förtroendet framöver och får jag det så vet jag att det kommer bli bra, säger Bakircioglu.

- Jag ser fram emot det som väntar framöver och jag hoppas självklart få spela igen. Då vet jag vad jag kan göra.

Tvivlar eller har du tvivlat på om du kan leverera på den nivån du gjort tidigare?
- Nej, jag vet att jag kan det. Jag måste bara få några matcher. Det är inga konstigheter. Det funkar precis som det gör för alla andra, man behöver matcher för att komma upp i nivå. Just nu har jag inte varit där, men nu fick jag min match och jag är nöjd. Sen finns det saker som jag vet kommer bli ännu bättre.

- Jag är övertygad om att jag fortfarande kan prestera på den här nivån. Det är inga problem, även om jag är 35 år. Jag har så mycket erfarenhet och så mycket annat som ska väga över. Det gäller att vara smart och kunna göra det man är bra på. Jag har aldrig tvivlat på mig själv, då hade jag lagt skorna på hyllan för längesen. 

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand satsade på islänningen Arnor Smarason bredvid Philip Haglund på det centrala mittfältet mot Gif Sundsvall (1-1), när Johan Persson var avstängd. Erik Israelsson fick fortsatt förtroende som offensiv central mittfältare och Kennedy Bakircioglu tog alltså platsen till höger, där Smarason spelat under den senaste tiden.

- Jag ville behålla Erik (Israelsson) där uppe, med tanke på hans form. Han är en poängspelare och jag ville ha honom nära boxen. Sen har Kennedy (Bakircioglu) visat bra form på träningarna så jag valde att sätta honom till höger och flytta in Arnor (Smarason), förklarar Nanne Bergstrand.

Hur tyckte du att resultatet av ditt mittfältsval blev?
- Helt okej, säger Bergstrand.

Se höjdpunkter från Hammarbys möte med Sundsvall i spelaren här ovan. 

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-02 kl 07:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons