Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kennedy tar ansvaret: "Ska göra fler mål i år"

Mattias Jonson lägger över ansvaret för Dif-mål i år på Kennedy Igboananike. Och nigerianen tar glatt emot veteranens passning:
- Det har jag inga problem med, det är bara kul, säger han.

- Jag har alltid gjort mål och gillat att göra mål, det är naturligt, säger Kennedy Igboananike till FotbollDirekt.se.

Kennedy Igboananike kunde måljubla nio gånger i fjolårets allsvenska - näst bäste Dif-målskytten Sharbel Touma har försvunnit till Syrianska och Johan Oremo är fortfarande skadad. Att förväntningarna på 22-åringen blir allt större står klart. Mattias Jonson lade nyligen över ansvaret för blårandiga mål på Igboananike. Och nigerianen lovar leverera - men något målsättning för antal nätkänningar har han inte.

- Alla frågar, jag kan inte svara på det. Men jag ska göra fler mål i år än ifjol iallafall. Jag tror att det här året blir bättre för mig, planerna kommer vara bättre vilket passar min spelstil.

Idag väntar genrep för Djurgården - bortamatch mot Norrköping på Nya Parken. Igboananike har bra koll på motståndarna, som åtminstone tidigare passat den pilsnabbe anfallaren perfekt. Under åren i Vasalund nätade Igboananike mot Peking i såväl superettan som i cupen.

- Ja, jag har haft flyt mot Norrköping. Men det blir en tuff match, jag vet att de är ett bra lag. Det är väldigt viktigt att vi vinner idag. Det är faktiskt jätteviktigt att vi får med oss en bra känsla inför derbypremiären, även om det bara är träningsmatch.

Det har varit ganska lugnt med utlandsrykten kring Igboananike i vinter - trots nio mål ifjol och trots en snabbhet som borde gillas utomlands.
Själv hoppas han kunna lämna för spel i en större liga förr eller senare, och tror att det är möjligt redan i år.

- Visst, om jag fortsätter utvecklas så finns chansen. Och jag tror inte att Djurgården kommer ställa sig i vägen om rätt klubb kommer med ett bud. Men vi får se. Dyker det inte upp något så är det inte hela världen, jag trivs bra i Djurgården också.

Publicerad 2011-03-27 kl 10:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons