Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
30v

Kenyan lösningen på AIK:s anfallsproblem? "Bevakat honom länge"

Foto: Bildbyrån.

AIK vill ha in en forward.
Lösningen kan bli Choka Juma Masud som nu ska provspela.
- En spelare vi haft bevakning på länge, säger chefsscouten Tobias Ackerman till Fotbollskanalen.

AIK:s anfallare har haft det svårt att få det att lossna under vårsäsongen av allsvenskan. Eero Markkanen står noterad för två mål så här långt, vilket är bäst av anfallarna. Denni Avdic har gjort ett, Henok Goitom ett – och nyförvärvet Sulejman Krpic noll.

Lösningen på anfallskrisen kan stavas Choka Juma Masud. Den kenyanske anfallaren, född 1996, ska provträna med klubben ”under obestämd tid”, det skriver klubben på sin hemsida.

Tobias Ackerman är chefsscout i AIK:

- En kraftfull, snabb spelare som är bra i boxen. Är både bra på huvudet och med fötterna. Ska jag jämföra med någon så är han mer lik en Teteh Bangura än en Mohamed om du förstår vad jag menar, utan att göra jämförelsen allt för stor, säger han till Fotbollskanalen.

Juma Masud gjorde i juni debut för det kenyanska A-landslaget då han spelade längst fram tillsammans med den tidigare Djurgården-spelaren Michael Olunga.

- Vi tittar på olika alternativ vad gäller forwards, med olika egenskaper. Nu vet vi lite grann hur det sett ut och vad det är vi söker. Där är vi. Det är ingen skräll om vi tar in en forward i det här fönstret, så mycket kan jag säga. Sedan om det är Masud eller inte, det får vi se, säger Ackerman, som dock inte vill avslöja hur man fick nys om anfallaren.

- Mina kontakter behåller jag för mig själv. Jag får mycket tips hela tiden och jag värderar alla tipsen och vissa vet man är skickliga på att ta fram bra spelare. Sedan värderar jag dem och presenterar för tränare och sportchef (Rikard Norling och Björn Wesström). Den här fastnade vi för alla tre och då valde vi att ta hit honom.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-15 kl 12:44

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER