POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

KFF backar kritiserade styrelseledamoten: "Har vårt fulla förtroende"

Foto: Bildbyrån

Richard Teern sitter i styrelsen för Kalmar FF men sponsrar samtidigt rivalen Östers IF genom Ica Borgholm, vilket fått KFF-supportrar att ilskna till.
Nu går KFF-styrelsen ut med att man backar Teern.
"Styrelsen har idag träffats och har uttalat sitt fulla förtroende för Rickard som styrelseledamot", skriver man på KFF:s hemsida.

Richard Teern är styrelseledamot i Kalmar FF och driver även livsmedelsbutiken Ica Borgholm på Öland. I förra veckan stod det klart att Teerns Ica-butik kommer sponsra KFF:s rival Öster, vilket fick Kalmar FF Supporterunion att ilskna till. I ett långt öppet brev på sin hemsida uppmanade man Teern att bryta sponsringsavtalet mot Öster, och krävde en ursäkt från Teern.

Nu kommenterar Kalmar FF:s styrelse situationen med Teern i ett meddelande på klubbens hemsida.

"Den uppkomna situationen kräver viss eftertanke. Styrelseledamöterna har precis utsetts av föreningens medlemmar genom årsmötet. Det är årsmötet och ingen annan som beslutar vilka som ska vara styrelseledamöter eller inte. Samtidigt får det aldrig finnas tvivel om att styrelsen i alla lägen arbetar för föreningens och ytterst lagets bästa. Vår vision och mål är att Kalmar FF alltid ska vara med och spela med de bästa lagen", skriver man bland annat i meddelandet.

Teern själv uttalar sig även i meddelandet på hemsidan.

- Jag älskar idrott i allmänhet och Kalmar FF i synnerhet! Mitt engagemang som styrelseledamot för Kalmar FF får det inte råda tvivel om. Givetvis vill jag i alla lägen att Kalmar FF vinner våra matcher. Som styrelseledamot arbetar jag alltid för föreningens och lagets bästa. Mitt företags engagemang i Östers IF är enbart utifrån affärsmässiga grunder, säger Teern.

Styrelsen skriver även att "Richard nu gett en tillfredsställande förklaring till sin sponsring" och att man är "övertygade om att Richard även fortsättningsvis med sitt entreprenörskap och stora engagemang för föreningen kommer att bidra positivt till styrelsens arbete".

Meddelandet avslutas med att styrelsen skriver att man har fullt förtroende för Richard Teern.

Publicerad 2018-03-25 kl 13:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto