Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

KFF-målvakten tar hjälp av mental coach: ”Något som alla idrottsmän borde ha”

Foto: SCANPIX

Försök igen

Kalmar FF hade det svårt på målvaktssidan i ett par års tid. När de nu valt förstemålvakt och plockat in en mental coach så kan det ha blivit en lösning på problemet.
- Det är något som alla idrottsmän borde ha, säger Ole Söderberg till Fotbollskanalen.

Ole Söderberg har haft sin starkaste tid i Kalmar FF under den senaste månaden, med tre nollor på fyra matcher. Han lyfter fram betydelsen hos Fanny Sunesson, som kom in som mental coach i Kalmar FF inför det här året.

- Hon har haft väldigt stor betydelse. Hon har hjälpt till otroligt mycket när det kommer till den mentala sidan, samt allt annat som händer runt fotbollen.

- Hon får en att se på andra saker, hon ger en annan syn på det. Det är något som alla idrottsmän borde ha, för det har gett mig otroligt mycket. Just att hon inte kommer från fotbollen och inte är involverad i fotbollssammanhanget, utan bara för mig.

Fanny Sunesson är i ett större perspektiv mer känd som caddie för Henrik Stenson och Nick Faldo, då världens bästa golfare. Numera jobbar hon inte som det, utan Kalmar FF är en av hennes arbetsgivare.

Sportchefen Thomas Andersson-Borstam uppskattar att hon är i Kalmar fyra-fem gånger i månaden, samt håller kontinuerlig kontakt med spelarna. Han hoppas att det här ska fortsätta för 2017.

- Det här är något vi har introducerat i år och vi känner att det har gått väldigt bra. Vi har inte avtal på plats med Fanny för nästa år, men vi ska stämma av med henne och se hur hon känner.  Vi i Kalmar FF är väldigt nöjda med hur det har fungerat. 

För Söderberg är det här också första säsongen i karriären där han är förstemålvakt. Inför det här året hade han totalt bara ett 50-tal seniormatcher, trots att han fyllde 26 år i somras. I två år var han och Lars Cramer växlande om förstaplatsen i KFF, där ingen av de två lyfte sig under den tiden.

- Det är det här jag har utgått från. Ju fler matcher jag spelar, desto mer utvecklas jag. Nu var det så att man under de första två åren fick kämpa en del, och de åren blev som det blev. Nu när man har sett över hela det här året så tycker jag att utvecklingen har blommat ut.

Kontraktet med Kalmar FF tar slut efter den här säsongen. Andersson-Borstam pratar om att Söderberg nu är en bra Allsvensk målvakt och att föreningen vill ha kontinuitet där, men det är inte mer än konversationer mellan parterna, enligt Söderberg. 

- Vi är inte i förhandling än. Jag känner ingen stress. Jag trivs bra här, men jag vill bara lägga fokus på sista fem matcherna. Det är först nu jag har börjat prata lite med agent.

Se höjdpunkterna från Kalmars seger mot IFK Göteborg i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-07 kl 07:00
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER