Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

KFF-målvaktens säsong över: "En smärta jag inte vill vara med om igen"

Foto: Bildbyrån.

Säsongen är över för Ole Söderberg.
KFF-målvakten skadade under onsdagen knät allvarligt.
- Det var en smärta man inte vill vara med om igen, säger han till Fotbollskanalen.

Kalmars målvakt Ole Söderberg inledde säsongen som förstavalet mellan stolparna. Söderberg, som också var given etta i fjol och vaktade målet under 29 matcher, stod i mål de fyra första matcherna innan skadebekymren började gäcka 27-åringen.

Ett flertal skador i lår och ljumske har gjort att Söderberg varit helt utanför matchtruppen eller fått finna sig i att sitta på bänken.

På onsdagen var olyckan framme igen. Under en målvaktsträning vred Söderberg till ena knät ordentligt. Målvakten fick åka till akuten, där man konstaterade att det med största sannolikhet rör sig om en meniskskada – och säsongen är definitivt över.

- Vi körde målvaktsfys och jag skulle ta mig till andra sidan. Knät fastande på något sätt, det knakade. Nu sitter det ganska låst och jag kan inte riktigt röra knät. Det gör ont hela tiden, säger han till Fotbollskanalen.

- Det blir operation i morgon. Troligtvis är det en inslagen menisk, som jag åstadkommit själv. Det kom från mina egna rörelser under träningen. Det var en smärta man inte vill vara med om igen.

Det är oklart hur lång rehabilitering det blir för burväktaren.

- Det beror på lite vad de gör. Om de bedömer att de ska reparera, sy menisken, då tar det åtta veckor ungefär. Men om man tar bort menisken blir det kortare tid. Men just nu tänker jag mer på det långsiktiga. Jag vill ju kunna gå när jag blir 50.

Söderberg har kontrakt med Kalmar även över nästa säsong.

- Om man ser på tajmingen med skadan så är det ju ganska ”bra” inför nästa säsong. Men just det här året har ju varit för jävligt. Det har varit för många skador. Jag har haft väldiga problem att komma in i tajmingen igen, efter alla skador.

FAKTA

Förnamn: Ole
Smeknamn:
Efternamn: Söderberg
Född: 1990-07-20
Ålder: 28
Födelseort: Norrköping
Nationalitet: Sverige
Längd: 194 cm
Vikt: 94 kg
Position: Målvakt
Tröjnummer: 1
Liga/Cup Mål Spelade Byten Rött Gult
Allsvenskan 2018 0 0 0 0 0
Svenska Cupen 2018 - 2019 0 0 0 0 0
Publicerad 2017-09-28 kl 09:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons