Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

KFF om lottningen: ''Överkomligt''

Kalmar FF möter belgiska Gent i UEFA-cupens nästa omgång. Något som veteranen Patrik Rosengren är nöjd med. Det kunde ha varit värre, menar han.

Kalmar FF är vidare i nästa omgång i UEFA-cupen efter att ha förnedrat luxemburgska Racing och vunnit med sammanlagt 10-1. Men nu blir det svårare för smålänningarna. I den kommande omgången möter de belgiska Gent.
- Vi mötte holländska Twente förra året och jag skulle tro att de är ungefär jämbördiga, säger Kalmars Patrik Rosengren till FotbollDirekt.se.

Gent är en okänd klubb i KFF-lägret och inte den svåraste motståndaren som fanns i lottningen.
- Det låter inte helt omöjligt måste jag säga. Det kunde ha varit ett värre motstånd, det känns överkomligt på förhand.

Jämfört med de lag som Kalmar ställs emot i allsvenskan tror Patrik Rosengren att belgarna håller högre klass. Och det luxemburgska Racing var långt sämre.
- Det är helt andra förutsättningar att möta ett lag från Belgien än ett från Luxemburg, men jag tror att vi kommer att hävda oss bra. Det är klart att de är bättre än de flesta allsvenska lag, men vi har nog goda chanser.

Lottningen kan inte Patrik Rosengren klaga på. Han är nöjd.
- Det känns helt ok.

Även de andra svenska lagen fick sina kommande europeiska motståndare lottade idag. Djurgården får möta Rosenborg, Elfsborg ställs mot St. Patrick. Och om IFK Göteborg går vidare i Champions League får de möta portugisiska Vitória Guimarães.

Andreas Braw

Publicerad 2008-08-01 kl 14:50
Annons
Annons
Annons