Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

KFF om Rasmus Elms framtid: "Har positiv dialog"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Rasmus Elms kontrakt med Kalmar FF går ut i sommar.
- Tror det kommer sluta bra för båda parter, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

Den förre landslagsmittfältaren Rasmus Elm är tillbaka efter sin långa sjukdomsfrånvaro. Efter att ha gjort en start och elva inhopp i allsvenskan förra året har Elm under försäsongen varit ordinarie i Kalmar FF:s startelva. Under måndagens allsvenska upptaktsträff förklarade också tränaren Peter Swärdh att 28-åringens mål är att kunna spela alla matcher fullt ut i år.

Elms kontrakt med Kalmar går dock ut i sommar och parterna diskuterar en förlängning.
- Vi sitter ner och har en positiv dialog. Vi har sagt att vi ska ha en sittning till innan allsvenskan börjar. Rasmus har, med respekt för sig själv och Kalmar FF, velat vänta och se hur kroppen reagerar och fungerar i matcherna fram till seriestarten. Det kanske avgör lite hur han tänker kring framtiden. Vi får se var det landar, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam.

Vad har ni fått för signaler?
- Rasmus har ett stort Kalmar FF-hjärta och han vill Kalmar FF:s bästa. Jag tycker att vi har en väldigt öppen och bra dialog. Jag tror att det kommer sluta bra för både Kalmar och Rasmus.

Ett alternativ för Rasmus Elm ser ut att vara att förlänga med Kalmar FF och där spela kontinuerligt under en längre tid innan en eventuell flytt utomlands igen.
- Det kan man spekulera i, men det är bara Rasmus som kan svara på det. Det där kan säkert också förändras hela tiden, utefter vad som händer prestationsmässigt. Det är väldigt svårt att spekulera i framtiden, men vi har en bra dialog och han gör det väldigt bra nu. Det ska bli spännande att följa honom i allsvenskan i år.

Hur är känslan kring hans status?
- Han har tränat på väldigt bra, ser spännande ut och gör bra ifrån sig.

Och ni vill gärna ha kvar honom?
- Jo, men så är det ju. Absolut vill vi det. Det är en av Sveriges bästa spelare och han kommer göra stor nytta för Kalmar FF. Sen får vi se vad som händer, avslutar Andersson Borstam.

Lyssna på tränaren Peter Swärdh om Rasmus Elm i spelaren ovanför.

Publicerad 2016-03-22 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER