POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

KFF-tränaren såg Falkenberg-matchen i mobilen: "Tänkte: 'Det kanske finns en hartass åt oss'"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

UPPSALA. Kalmar FF:s öde låg till slut i Falkenbergs händer.
KFF-tränaren Jens Nilsson följde såg FFF:s match i mobilen.
- Man tänkte: "Det kanske finns hartass åt oss också" , säger han.

Kalmar FF hade det allsvenska kontraktet i sina egna händer inför den avgörande matchen mot Sirius. Vid en vinst hade KFF säkrat sin allsvenska existens, men vid förlust eller kryss skulle Falkenberg, AFC eller Gif Sundsvall ha möjlighet att peta ner KFF till kvalplats. Så blev det också, men efter stort drama. Kalmar FF kollapsade med dryga kvarten kvar och Sirius gjorde 1-0, 2-0 och 3-0 av bara farten. Sedan gjorde Falkenbergs FF 1-0 mot AFC precis före slutet. Kalmar FF-tränaren Jens Nilsson såg händelseförloppet nere i Falkenberg på sin mobiltelefon.

- Ska jag vara helt ärlig så följer jag den matchen live i min mobil och ser att Falkenberg radar upp chanser och missar frilägen. Här ute kan vi inte göra någonting, utan det är bara be till AFC:s gudar att de ska hjälpa oss. Men när klockan står på 91.20 och AFC har bollen tänker man: "Det kanske finns en hartass åt oss också". De kom väl fyra mot en och sedan rullade de dit den. Det var väl ganska väntat i och med att AFC var tvungna att gå för det. Vi kunde inte lita på den matchen, det gick inte. Man måste ta saken i egna händer och i dag blev det inte så. Vi får inte första målet på Romarios stolpträff och sådana saker. Det är signifikativt, så är det, säger Jens Nilsson.

Vad var det då som hände i Uppsala med kvarten kvar? Jens Nilsson ger sin syn på kollapsen.

- När Sirius gör 1-0 måste vi försöka att sätta in offensiva spelare. Vi måste bjuda på det som vi försökt att stänga till och det kostar jävligt mycket kraft mot Sirius som är bollskickliga, jag vet om "Henkes" (Henrik Ryström) och Mirzas (Mirza Jelecak) fotboll. De jobbar med sina motståndare och får oss att springa. Vi löser det bra, men sedan måste vi luckra upp det här för att vinna matchen. Det handlar om att få första målet, så att man känner att man sätter dit bollarna ibland. Det för att få vila istället. Det var länge sedan vi vilade på fotbollsplanen.

Nu väntar kval för KFF och förberedelserna inför vad som komma skal förbereder sig laget på redan i morgon.

- Nu har vi avslutat allsvenskan. Nu måste vi lyfta blicken och se vilka vi får möta. Sedan är det bara upp på hästen på onsdag. Skapa kraft, energi och som vår (min och Henrik Rydströms) gamla tränare sa: skapa framtidstro. Det finns inget annat.

Publicerad 2019-11-02 kl 16:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå