POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

KFF tre poäng från nedflyttningsplats – möter nu tre bottenlag: ”Bara att brösta upp sig”

Foto: TT Nyhetsbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna mellan Helsingborg och Kalmar i spelaren ovan.

HELSINGBORG. Å ena sidan har Kalmar FF allt i egna händer i slutfasen av bottenstriden. Å andra sidan kan förluster svida dubbelt så mycket. 
- Man får kliva fram och visa attityd och ösa på. Det är så alla måste tänka. Det är viktigt, det är dags nu för det finns inte tid, säger Emin Nouri. 

Segrar mot Östersund och AIK i somras gav en del positivt för Kalmar FF, men det har nu försvunnit. Efter förluster mot Gif Sundsvall och Helsingborgs IF är laget bara tre poäng ifrån direkt nedflyttningsplats, och har lika många poäng till kvalplats.

Detta samtidigt som deras återstående schema är mot AFC Eskilstuna, IFK Norrköping, Falkenbergs FF, och Sirius. De två lagen som ligger på nedflyttningsplatserna, och ett lag som har lika många poäng som KFF.

- Man får se det positiva. Det är hemmamatch mot AFC. Det är bara att brösta upp sig, säger Emin Nouri till Fotbollskanalen. 

- Det är inte läge att vara passiva och försiktiga. Man får kliva fram och visa attityd och ösa på. Det är så alla måste tänka. Det är viktigt, det är dags nu för det finns inte tid. 

- Det är ångestladdat. Du går ut till match, försöker koppla bort det, men man är medveten om situationen. Man taggar igång sig själv och andra, man försöker ta jobbet, ta duellerna, och därifrån få igång spelet. Vi lyckas, men vi är i träsket och så kommer det ett läge och då ringer det. 

När Nouri anlände till KFF för drygt tio år sedan var det guldstrid och flera raka topplaceringar. De senaste fem-sex säsongerna har det mest handlat om att hänga kvar.

- Tyvärr har det varit så. Nu är vi där igen. På ett sätt vet man vad det handlar om. Det är en liten trygghet i sig, men helst av allt hade man velat spela för något annat. Fokusera på att utveckla spel och prestation istället för att bara göra resultat. 

KFF höll länge 0-0 mot HIF, men släppte sedan till två snabba mål bakåt. 

- Jag har en ganska bra känsla ända till HIF lyckas göra sitt mål på en omställning. Det är små detaljer som blir avgörande, men vi bör få ut den över linjen redan i ett tidigt läge. Sedan kommer vi efter, säger Magnus Pehrsson. 

- Matchen avgörs med den situationen. Hade det varit omvänt tror jag vi hade sett tre poäng till oss istället. 

Publicerad 2019-10-01 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå