KFF vände och vann borta mot Blåvitt - Romario matchhjälte

GÖTEBORG. IFK Göteborg såg ut att gå mot segern efter en stark första halvlek.
Men Romario ville annat och såg till att Kalmar FF vann genom sitt 2-1-mål i slutminuterna.

IFK Göteborg inledde matchen hemma mot Kalmar FF piggt och man skapade flera halvchanser genom bland andra Oscar Vilhelmsson. Efter elva minuters spel åkte man dock på en kontring, och Simon Skrabb var så när på att ge Kalmar ledningen efter en retur på Isak Janssons skott - men Gustav Svensson täckte undan på ett föredömligt sätt.

I den 26:e minuten fick Blåvitt en jättemöjlighet att ta ledningen. Marcus Berg höll sig framme med pannan efter en kort slagen hörna - och tvingade KFF-målvakten Ricardo Friedrich till en jätteräddning. På returen fanns Oscar Wendt, men bollen gick utanför.

Med tio minuter kvar till paus gav Blåvitts spelövertag resultat. Efter ett mönsteranfall (som startade med en klack från Marcus Berg) förlängde Tobias Sana vidare bollen till Oscar Vilhelmsson som rundade målvakten och rullade in bollen i nät. Målet var 18-åringens andra i årets allsvenska.

- Exakt det här har vi jobbat på så jäkla mycket på träning, jag och Sana. Skönt att den äntligen kom, sa Vilhelmsson om sitt mål till Discovery+ i paus.

Gästernas tränare Henrik Rydström var dock inte lika nöjd över vad han hade fått se under matchens första halva.

- Det var inte det här man blev tränare för, att titta på den här jävla fotbollen. Men jag får väl ta på mig det. Det är färglöst, ser ut som när en annan lirade. Jag har inte lust att se den här fotbollen 45 minuter till, så förhoppningsvis kan vi få ihop två passningar, sa KFF-tränaren till Discovery+ i paus.

Och visst skulle Rydström få se en uppryckning från sitt lag. Tidigt i den andra halvleken skruvade Kalmar upp tempot rejält - och som en blixt från klar himmel drog Carl Gustafsson till en bra bit utanför straffområdet. Skottet ställde Warner Hahn i hemmamålet totalt - och letade sig in i nät till 1-1. Målet var Gustafssons första allsvenska för säsongen.

- Jag är inte säker på vad jag känner över första målet. Den går mellan benen, det är en svår boll att ta, säger Göteborgs målvakt Warner Hahn till Discovery+.

I matchminut 64 sprang Marcus Berg ifrån KFF-försvaret och sköt på volley - ett skott som Friedrich med viss möda kunde tippa över till hörna.

I den 87:e minuten petade Romario in 2-1 efter ett långt Kalmar-anfall när gästerna fullbordade sin vändning på Gamla Ullevi.

- Det känns tråkigt eftersom jag tycker att det var onödigt. Jag halvmissade bollen, det var tur att Oscar (Wendt) var på linjen bakom för att hjälpa mig. Men bollen gick in på returen, säger Hahn till Discovery+.

Resultatet skulle även stå sig matchen ut trots en sen kvitteringsjakt från IFK Göteborg.

I nästa omgång väntar för Blåvitts del bortamöte med AIK. Kalmar FF tar emot Hammarby.

IFK Göteborg: Hahn - Jallow, Bjärsmyr, Johansson, Wendt - Aiesh, Svensson, Thern, Sana - Vilhelmsson, Berg.

Kalmar FF: Friedrich - Sjöstedt, Bergqvist, Olafsson - Lindahl, Romario, Gustafsson, Jansson - Netabay, Berg, Skrabb.

Publicerad 2022-05-02 kl 20:51