Khalili hjälte för Bajen i 95:e - Peking allt längre ifrån MFF

NORRKÖPING. Ingen seger på de fem senaste matcherna.
Mot Hammarby blev det förlust med 2-1 för Norrköping, efter mål av Abdul Khalili i 95:e minuten.
- Vi har tränat på att jag ska stå offside på ytterfrisparkar och det funkade idag, säger Abdul Khalili till Dplay.

Se målen från matchen i Sporten i spelaren.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Avståndet upp till Malmö FF ökar för den tidigare serieledaren IFK Norrköping. Under torsdagen tappade man poäng för femte matchen i rad, hemma mot Hammarby. Drabbningen slutade 2-1 till Bajen, efter ett sent mål av Abdul Khalili.

Hammarby tog ledningen i den 16:e minuten. På en hörna höll sig mittbacken Kalle Björklund framme och dunkade in 1-0. Sedan var Norrköping ytterst nära att kvittera, två minuter senare. Men då sköt högerbacken och nyförvärvet Linus Wahlqvist i stolpen och fick se sitt avslut gå ut till hörna via Bajen-keepern David Ousted.

Därefter var gästerna nära att utöka till 2-0. Darijan Bojanic knorrade en frispark som såg ut att smita in i ena krysset, men Pekings målvakt Isak Pettersson lyckades till slut rädda skottet ute vid stolpen.

I paus stod det 1-0 till Bajen, men fem minuter in i den andra halvleken ordnade inhopparen Pontus Almqvist en straff för hemmalaget efter att ha fallit i en duell med Kalle Björklund. Den straffen gjorde Lars Krogh Gerson 1-1 på.

Efter kvitteringen var det Hammarby som skapade mest. Bland annat hade forwarden Gustav Ludwigson flera farliga avslut, men antingen räddade Isak Pettersson eller så var ribban i vägen.

Med en kvart kvar att spela stack sedan IFK upp i ett anfall som slutade med att supertalangen Isak Bergmann Johannesson, som byttes in i den 66:e minuten, sköt i ribban från långt håll. I den 83:e minuten var hemmalaget också nära att göra 2-1, men David Ousted räddade Pontus Almqvists skott inifrån straffområdet efter ett instick av Simon Thern.

Matchen såg ut att sluta 1-1 men i den 95:e minuten tryckte Abdul Khalili in 2-1 från nära håll efter en frispark.

Därmed är Norrköping fyra och har nio poäng upp till ettan Malmö. Hammarby är sexa och står på 23 poäng, två poäng färre än Peking och tre poäng färre än trean Djurgården.

Sista 20 pressar de oss och spelar bättre än oss, men vi är spelar stabilt och utnyttjar våra lägen som vi får, säger Khalili till Dplay.

Khalili fortsätter med att berätta att frisparksvarianten som det avgörande målet kom ifrån varit intränad sedan innan derbyt mot Djurgården.

- Vi har tränat sedan innan Djurgårdsmatchen att jag ska stå offside på ytterfrisparkar och vara med på andrabollen, och det funkade idag, säger Khalili till Dplay.

Norrköpings lag: Isak Pettersson - Linus Wahlqvist (Henrik Castegren 66), Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson - Alexander Fransson (Jonathan Levi 74), Eric Smith (Andreas Blomqvist 74), Simon Thern - Abdulrazaq Ishaq (Pontus Almqvist 46), Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic (Isak Bergmann Johannesson 66)

Hammarbys lag: David Ousted - Kalle Björklund, David Fällman, Mads Fenger - Vladimir Rodic, Darijan Bojanic (Aimar Sher 86), Jeppe Andersen, Abdul Khalili, Dennis Widgren - Gustav Ludwigson (Serge-Junior Martinsson Ngouali 79), Aron Johannsson (Imad Khalili 58)

-
-
Publicerad 2020-08-13 kl 21:03

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.