Kiese Thelin är nybliven pappa och målskytt: "Kul - men blandade känslor efter 2-2"

MALMÖ. I sin första allsvenska från start gjorde Isaac Kiese Thelin både mål och assist. Ändå räckte det inte till mer än oavgjort mot Varberg.
- Vi ska kunna avgöra matchen, säger Kiese Thelin till pressen efteråt.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Isaac Kiese Thelin hoppade in mot Mjällby i måndags men åkte inte med till bortamatchen mot Häcken för tre dagar sedan. 27-åringen blev nämligen pappa till två tvillingflickor. Idag mot Varberg spelade han fram till Søren Rieks 1-0 och gjorde själv lagets sena 2-2-mål.

- Det är klart att vi ville ha tre poäng i en sådan här match. Det känns som en förlust. Vi får vara besvikna nu men som tur var kommer många nya matcher snart där vi kan ta revansch. Klart att det var kul så, men det var blandade känslor. Kul att bli pappa, kul att göra mål och assist, tråkigt att vi inte får tre poäng, säger Kiese Thelin.

Det som ställde till det var Malmö FF var Anders Christiansens två gula kort i slutet av första halvlek.

- Även när vi är tio man kommer vi till lägen som gör att vi ska kunna avgöra matchen. Vi ska också kunna ha koll på dem och deras kontringar, säger Kiese Thelin.

Varberg tog ledningen i andra halvlek innan centerforwarden Kiese Thelin kunde rädda hem en poäng. Ett långt inkast i minut 83 från inbytte Jonas Knudsen landade så småningom framför Kiese Thelins fötter.

- Ja det var intränat. Jonas kastar riktigt långt och  detär bara att vara beredd och hugga så som jag gjorde.

​MFF satsade på inlägg i högre utsträckning mot Varberg efter att anfallsspelet haft svårt att rulla upp både Mjällbys och Häckens försvar dessförinnan. Det gick ändå inte tillräckligt bra mot Varbergs låga försvar.

- Jag tror vi ska ha en större mix. Det får inte antigen bli spel från sida till sida eller inlägg. Vi måste kunna hitta in mer i mitten, öppna upp, och hitta längre ibland. Då vet motståndaren inte riktigt vad vi ska göra. Då är det svårt att backa hem. Klart att det inte finns många ytor att hitta in bakom men jag tror vi ska hitta en mix, säger Kiese Thelin.

Får du tillräckligt mycket att jobba på?
- Det är svårt alltså. Det är speciellt när man får rött kort, då blir man ganska isolerad mellan tre försvarare. Jag förstår att spelarna runtomkring kanske tycker att man är själv. Sen när vi lägger upp så känner jag att vinner varenda boll, och därifrån blev det farligt. Samma sak där, det behövs en mix.

Publicerad 2020-06-21 kl 18:48