POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Kiese Thelin: ”Kunde inte bry mig mindre om Stockholm - Malmö är en nivå över alla andra”

Foto: Bildbyrån

Isaac Kiese Thelin har återvänt till allsvenskan.
Då fanns det bara ett alternativ.
- Jag kunde inte bry mig mindre om Stockholm. För mig är Malmö en nivå över alla andra, säger anfallaren till Sportbladet.

Isaac Kiese Thelin är tillbaka i allsvenskan. 27-åringen, som har spelat i Anderlecht, Waasland-Beveren, Bayer Leverkusen och Bordeaux under de senaste åren, blev i januari klar för ett säsongslån i Malmö FF. Och för honom råder det ingen tvekan om att det var till Malmö han skulle gå om det skulle bli Sverige.

- Andra svenska fotbollsproffs jag känner snackar om att de vill spela och bo i Stockholm när de kommer hem. De älskar Stockholm. Jag kunde inte bry mig mindre om Stockholm. Det handlar om fotboll för mig. För mig är Malmö en nivå över alla andra och den enda allsvenska klubben jag kan tänka mig att komma hem till.

Kiese Thelin återvänder till ett MFF där han hittills är den enda anfallsförstärkningen i en anfallsuppsättning som har tappat en viss Markus Rosenberg. Men 27-åringen är tydlig med att han aldrig kommer att kunna ersätta ikonen

- Allt Markus Rosenberg står för... Allt han har gjort. Faktumet att han kommer från Malmö och har lyft klubben till den nivå MFF är på i dag. Det är omöjligt att ersätta honom. Ingen kan göra det. För mig är han så... stor. Vi får helt enkelt vara flera som ersätter honom, för han lämnar ett stort utrymme efter sig, säger Kiese Thelin.

Även om han inte kan ersätta vad Rosenberg har betytt för klubben och laget förstår Kiese Thelin att han kan få en stor betydelse för lagets prestationer på planen.

- Jag måste ta stor plats på planen. Jag blir viktig för laget och det känns bra, tycker jag. Det är annorlunda jämfört med när jag kom 2014. Nu kommer jag med en annan... respekt? Folk vet vem man är och har koll på vad jag gjort under karriären. Jag är erfaren och det finns krav på mig. Det gillar jag. Jag känner mig trygg med det, men som sagt: att ersätta Rosenberg går bara inte.

Kiese Thelin har ett låneavtal över 2020, men Anderlecht, som han lånats ut från, har möjlighet att plocka hem anfallaren under sommaren om de vill. Under förre sejouren i MFF 2014 stod Kiese Thelin för sju mål och tre assist på 26 matcher. Anfallaren har även spelat i IFK Norrköping i allsvenskan.

Publicerad 2020-01-20 kl 22:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå