POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Kim Hellberg ny assisterande i Peking: "Mitt favoritlag"

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping har gjort klart med ny assisterande tränare.
Ny assisterande i Peking kommande säsong heter Kim Hellberg.
- Det är en väldigt intressant roll, säger han.

De senaste tre säsongerna har Kim Hellberg, 31, varit tränare i Sylvia. Under Hellbergs ledning avancerade Sylvia från division 2 till division 1 – men nu får division 1-klubben klara sig utan 31-åringen då han under lördagen presenterades som ny assisterande tränare för IFK Norrköping.

- Det känns som att det är ett bra steg för mig att ta. Dels för att jag kommer bra överens med Jens, och han låter mig ha ett väldigt stort ansvar kring träningsmiljön. Det var en väldigt viktig del i beslutet – om jag ska vara assisterande vill jag hamna i en miljö där jag verkligen får vara med och påverka och arbeta med de saker jag är bäst på, vilket är på fotbollsplan. Det är en väldigt intressant roll, säger Hellberg i ett uttalande på klubbens hemsida.

Hellberg fortsätter:

– Mitt favoritlag är IFK och har varit det sedan jag föddes – jag har haft årskort, åkt på bortaresor och varit på varenda läktare som finns. Det är klart att det är jäkligt häftigt att få stort inflytande och arbeta tillsammans med alla dem som jag tycker är fantastiska i ledarstaben. 

Pekings tränare Jens Gustafsson om Hellberg:

- Kim är en väldigt skicklig instruktör på planen. Det tror jag kommer hjälpa oss att bli ännu skickligare på att kontrollera matcher och ge oss ett gemensamt språk och spelsätt på planen – det är så viktigt att alla fattar beslut för lagets bästa och vad besluten innebär för laget.

Publicerad 2020-01-04 kl 12:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå