POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

''Kim inte i närheten av Svensson''

Kim Källström var en av de största syndarna när Sverige spelare 0-0 mot Albanien i Tirana. Det tycker Henrik Rydström. Kalmar-stjärnan tycker att Anders Svensson är klassen bättre.

- Jag saknade Anders Svensson och hans finurlighet. Kim Källström är inte i närheten av Svensson och alldeles för yvig i sitt spel, betygsätter Expressen-tyckaren/bloggaren Henrik Rydström.

Kontroversielle Rydström slås mest av att Sverige tog för sig så lite - och det mot en motståndare som Albanien.

Rydström ser heller ingen logik i att välja att spela en siffermodell som 3-5-2 och samtidigt vara så rädd för att ta risker, som han tyckte att de svenska spelarna inte gjorde:
- Det kändes faktiskt som att Sverige hade lite för stor respekt. Hörde i paus när Kim intervjuades att de fått direktiv om att börja försiktigt mot ett spelskickligt lag, säger Rydström.

- Men jag tycker det snabbt kändes som att Albanien inte riktigt kunde oroa oss offensivt, trots att vi bara spelade med en trebackslinje. Våra backar klarade sig samtidigt bra och det om något borde ha bidragit till trygghet, men det gjorde det inte.

Du ser något motsägelsefullt i den nya spelmodellen? - Ja, det gör jag. Risker måste man ha bestämt sig för att ta om man spelar 3-5-2. Det blir automatiskt så om man bestämmer sig för att spela med tre backar, säger han och förtydligar:

- Det blir ju många gånger en lek med siffror - men ett spelsystem ska frigöra energi och få spelarna att känna att - ''med det här blir vi mycket bättre''. Det syntes inte alls mot Albanien.

Skadan på Tobias Linderoth. Hur mycket störde den? - Jag är ingen stor fan av Linderoth. Men det kan säkert ha påverkat tryggheten.

Men ett misslyckande vill du ändå inte se 0-0 som? - Albanien borta är ingen skitenkel match. Jag ser det inte som ett misslyckande. Det gör jag inte. Man kör inte bara över ett så här pass spelskickligt lag. Tråkigt bara att vi inte vågade mer.

Ditt största plustecken i den här matchen? - Ingen individuellt. Det hittar jag inte. Säger trebackslinjen. Nu skapade inte albanerna så mycket, men jag tycker ändå att det såg ganska bra ut där.

FOTBOLLDIREKT.COM

Publicerad 2008-09-07 kl 14:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå