Kim Olsen gjorde enda målet i ÖIS-ÖSK

Örebro tog årets första seger när man besegrade Örgryte med 1-0 på Gamla Ullevi.
Örgryte har ännu inte växt i den allsvenska kostymen.
-Örebro var rejälare än vi, konstaterar Öistränaren Janne Carlsson.

Örebro inledde serien med två 0-1-förluster. Säsongens första mål kom i 28:e minuten av matchen mot Örgryte IS. Eric Bassombeng slog ett lågt inlägg från högerkanten, som Kim Olsen stormade fram och mötte. Örgrytes försvar hängde inte med.
Gästerna hade sju avslut före paus, Öis bara ett enda.
-Vi kom igenom bra på båda kanterna i första halvlek. Efter paus blev vi lite för försiktiga och hamnade långt ner med laget, säger Örebros tränare Sixten Boström.
Det enda målet var på sätt och vis symboliskt för hela matchen. Örebro var mera effektivt med bollen, och hade kraft i aktionerna när det behövdes.

-Det var stor skillnad mellan man och mus där ute. Vissa spelare i vårt lag är för naiva, säger Öistränaren Janne Carlsson.
Örgrytes brasilianske vänsterback Alessandro Perreira blev utbytt ett par minuter före paus.
-Han hade problem i positionsspelet. Men "Alex" blir bra så småningom, lovar Janne Carlsson.
Lagets andre brasse, Alvaro Santos, var inblandad i ett par måldoftande lägen - bland annat en stolpträff i 64:e minuten. Inte långt därefter blev dock både Santos och mittfältsveteranen Magnus Källander utbytta. Öis ville ha in pigga, fräscha ben i jakten på en kvittering.
-Vi visade bättre attityd mot slutet. De unga killarna vågade mer och visade vägen, tycker Janne Carlsson.
Örgryte vann superettan förra året, men är ännu utan poäng i den allsvenska comebacken.
-Vi släppte i alla fall bara in ett mål den här gången. Det är positivt. Mot IFK Göteborg på måndag håller vi nollan, hoppas Janne Carlsson.
Hans kollega i Örebro var förstås mera nöjd med torsdagens match.
-Vår backlinje gör ett kanonjobb mot Alvaro Santos och Marcus Allbäck, som är ett av seriens bästa anfallspar, tycker Sixten Boström.
Publicerad 2009-04-17 kl 00:38

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.