POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kindberg om stundande rättegång och erkännandet i förhör: "Det är inte korrekt"

Foto: Bildbyrån.

MARBELLA/STOCKHOLM. Daniel Kindberg riskerar fängelse för ekobrott.
Nu ger den tidigare ÖFK-basen sin syn på stundande rättegång – och förhöret där han först erkände brott.
- Det är inte korrekt, den beskrivningen är inte riktig, säger han till Fotbollskanalen.

Den 24 april inleds rättegången mot Östersunds tidigare ordförande Daniel Kindberg. Kindberg är åtalad för fyra punkter, bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. Kindberg misstänks för att tillsammans med två andra personer (”Sollefteåbon” och ”Peabmannen”) olagligt slussat över 15 miljoner kronor i Sollefteåbons företag med hjälp av osanna fakturor.

Kindberg avgick nyligen som ordförande för Östersund, men finns kvar i en roll som bollplank. Just nu befinner han sig i Marbella och på tisdagen fanns han på plats för att se sitt Östersund möta Dynamo Kiev.

Just under tisdagen blev rättegångsdatumen offentliga, vilket dock inte var en hemlighet för Kindberg själv.

- Jag har vetat det ett tag så för mig är det ingen överraskning. Men jag har inga känslor inför det. Det är som det är. Det är ett faktum som varit sedan åklagaren beslutade sig för att väcka åtal. Det känns inte något jättekonstigt i dag, det är som det är, säger han till Fotbollskanalen.

På frågan hur han ser på anklagelserna upprepar han sin inställning.

- Det är exakt samma som jag sagt sedan dag ett att jag förutsätter att jag blir frikänd. Det är precis som min advokat också uttalade: Det här handlar om en enda sak och det är åklagarens påstående om att arbetena (som de påstått osanna fakturorna handlar om) inte är utförda – och vi vet att arbetena är utförda vilket också är redogjort för åklagaren och det är också redogjort i förundersökningen, även om det inte har tagits fram av de som har att rapportera om det. För mig är det ganska så klart. Det är det som allting handlar om och jag har inga som helst betänkligheter i den frågan.

Du erkände i ett förhör att du var skyldig, vilket du tog tillbaka. Hur ser du på det i dag?
- Det är inte korrekt, den beskrivningen är inte riktig utan jag och min advokat har gått igenom det där och kommer att gå igenom det där i kommande rättegång.

Han har inga problem med att fortsatt synas i ÖFK-sammanhang.

- Det är klart att man ska koppla ihop mig med ÖFK, vi har varit väldigt öppna och transparenta som alltid. Det har varit solklart sedan den 20 april då jag hade presskonferens och det var lika solklart när jag avgick också, vilken min roll varit. Jag är bollplank till den sportsliga delen och till ledningen i Östersunds Fotbollsklubb och det kommer jag att vara fram till dess att de tycker att det inte ger någonting.

Om man ser till att man bygger ett nytt lag, många har försvunnit till exempel Graham Potter. Hur delaktig är du i det?
- Det är bättre att överlåta det till medias spekulationer… Men jag gör så gott jag kan.

Ravel Morrisson på väg in, är du inblandad där?
- Det vet jag inte om han är på väg in. Det är en spekulation och har varit sedan tidig höst från den kontakten som förelåg där. Det går inte att säga någonting om det, precis som med andra som vi arbetar med.

Vilket stöd känner du kring klubben att du är ett bollplank?
- Jag känner ett fantastiskt stöd från fotbollsetablissemanget i Sverige och även internationellt med de kontakter som jag har och jag känner ett jättestöd därifrån. I stort sett alla klubbar har kontaktat mig privat och även förbundsfolk och jag känner en stor tillförsikt och glädje över det som fotbollen ger mig i en stund som är ganska besvärlig naturligtvis. Sedan är supporten jag får av nära och kära och familj också stark.

Fans från andra klubbar har varit kritiska från start och säger på ett sätt nu att ”vad var det vi sa?” Hur känner du kring det?
- Det är väl helt naturligt. Fans från andra klubbar reagerar och agerar utifrån den kunskap de får utifrån de källor de har att lyssna på. Det är från media och det får man respektera. Sedan vet ju alla som är nära och som känner till omständigheterna att det är en sak som de får stå för. Jag kan inte bemöta det. Men jag har stor respekt för andra klubbars fans.

Kindberg säger också att han även fortsatt kommer att synas på ÖFK:s matcher.

- Ja, hela livet.

Publicerad 2019-02-05 kl 12:47

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto