Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
2:05

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett inslag från TV4-Sporten om tillslaget mot Daniel Kindberg i spelaren.

Kindberg på fri fot - men brottsmisstankarna kvarstår

Daniel Kindberg blev i tisdags anhållen av polisen.
I dag meddelade Ekobrottsmyndigheten att han nu är på fri fot. 
- Ser inte att det finns skäl att begära dem häktade, säger Niklas Jeppsson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå. 

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg blev under tisdagen anhållen av polis, misstänkt på sannolika skäl för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Ekobrottsmyndigheten utförde under tisdagen en razzia, kopplat till att en man sitter häktad för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott, mot det kommunala bostadsbolaget Östersundshem, där Kindberg var vd, och beslagtog hans dator. Bostadsbolaget bekräftade därefter under onsdagen att han stängs av från sitt uppdrag. 

Under torsdagseftermiddagen meddelade Ekobrottsmyndigheten att Kindberg åter är på fri fot, samtidigt som ytterligare en misstänkt person kopplat till samma ärende släpptes fri. Däremot meddelar myndigheten att brottsmisstankarna kvarstår. 

ANNONS

- Vi har hållit flera förhör med båda två under tiden de har varit anhållna. Det som har framkommit i förhören har varit tillfredställande och har stärkt misstankarna. Jag ser därför inte att det finns skäl att begära dem häktade då jag nu bedömer risken för att de ska kunna förstöra bevisning eller på andra sätt försvåra utredningen som marginell, säger kammaråklagare Niklas Jeppsson i ett pressmeddelande. 

För Fotbollskanalen utvecklar Jeppsson:

Hur ställer ni er till misstankarna?
- De är alltjämt misstänkta för brott, och förundersökningen fortsätter.

Har han erkänt något brott?
- Jag kan inte gå in och kommentera vad som har sagts i förhör. Det är inte min sak att kommentera inställningen.

Vad händer nu framöver?
- Vi har tagit en hel del saker i beslag för den fortsatta utredningen, och vi ska gå igenom det materialet och analysera det. Sedan blir det fortsatta förhör också, säger Niklas Jeppsson.

ANNONS

Östersunds tillfällige ordförande Hans Carlsson berättade därefter för Fotbollskanalen att föreningen kommer att ha ett möte i kväll angående Kindbergs fortsatta arbete för klubben. 

- Vi håller på att samla personal och allting för att se hur vi ska organisera upp det just nu och lite kring hur vi går vidare. Vi har haft olika scenarier, alltifrån det bästa scenariot att han bloir släppt utan misstanke och i värsta fall häktad. Vi får se vad innebörden är, jag har inte läst något papper om det och fick bara ett telefonsamtal. Vi får samla ihop oss nu om ett tag efter att jag handlat klart, säger Carlsson till Fotbollskanalen.

Kommer Kindberg att fortsätta arbeta i klubben som vanligt?
- Vi får se, om det är så att alla misstankar kvarstår och så vidare, så är det kanske en situation som inte är förenlig med klubben, men det ska vi titta på nu under kvällen. Vi har fått information om att misstankar kvarstår, men mer än så vet jag inte.

ANNONS

Den sedan tidigare häktade mannen är däremot fortfarande häktad. 

Publicerad 2018-04-19 kl 17:39
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto