Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Kindbergs prognos om ÖFK: ”Klubben går i konkurs i april utan de 15 miljonerna”

Östersunds ekonomiska sits är minst sagt besvärlig.
Nu menar Daniel Kindberg att klubben går under innan april, om den inte får in de 15 miljoner i sponsring klubben är lovad.
”Det är en bedrift att förstöra en förening på så kort tid” skriver den förra ordföranden på Facebook.

Daniel Kindberg avgick som ordförande i Östersunds FK kort efter att åtal hade väckts mot honom och två andra personer för ekonomisk brottslighet i mitten av december 2018. Sedan dess har han fortfarande varit en figur runt klubben och den tidigare ordföranden har bland annat lånat ut en summa runt sex miljoner kronor för att klubben skulle överleva under den ekonomiska kris ÖFK befann sig i 2019.

I ett långt inlägg på Facebook går Kindberg nu ut och skriver om situationen i ÖFK och den nuvarande ledningen med ordföranden Maria Wilén och vd:n Lennart Ivarsson i spetsen. Kindberg vill nu att de två ska avgå från sina poster på grund av ”enorm vanskötsel”. Detta är i linje med den grupp sponsorer, företagsledare och aktieägare, som enligt Aftonbladet har uppmanat styrelsen och vd:n att ställa sina platser till förfogande.

ANNONS

Wilén bemötte kritiken från bland annat Kindberg i Östersundsposten:

- Visst, vi får kritik av honom, men jag ger inte mycket för det han påstår. Jag tycker hans record bakåt ger en bra bild av vad som hänt. Jag vet att läsarna kommer att lägga ihop sitt eget pussel och jag tycker att hans agerande i den här föreningen talar sitt eget tydliga språk.

Kindberg skriver också i sitt inlägg om klubbens ekonomiska situation, där en utländsk företagare har lovat att sponsra klubben med ett belopp av 15 miljoner kronor. ÖFK har hittills inte velat berätta vad det är för företag, men enligt Aftonbladet rör det sig om ett brittiskt fondbolag. Sponsorn har dock fortfarande inte betalat in pengarna, medan ÖFK har sagt att de jobbar på att så in pengarna.

Kindberg menar att de pengarna är av yttersta vikt då klubben annars kan gå under, något som han menar inte är säkert kan undvikas ens med miljonerna.

ANNONS

”Min bedömning är att klubben har kostnader för året 2020, som ligger kring ca 70 miljoner, likviditeten är ansträngd, lånen är många och mycket stora, om inte de 15 miljonerna i det internationella avtalet kommer, så bedömer jag att klubben går i konkurs innan aprils utgång, (om inte goda människor gör heroiska insatser, men att bli kallad popcorn brukar inte lätta på lädret). Även med de 15 miljonerna klarar klubben knappast året.” skriver Kindberg i inlägget och fortsätter:

"Det är en bedrift att förstöra en förening på så kort tid, särskilt med vanskötseln från september och framåt, detta trots alla möten och alla mail jag skickat."

Det Kindberg refererar till med att bli kallad popcorn handlar om att Maria Wilén kallade Nils-Åke Hallström, som stod bakom sponsorernas som ville att styrelsen skulle ställa sina platser till förfogande, för ”ett popcorn som poppar upp en gång per år lagom till årsmötet”.

ANNONS
Publicerad 2020-02-13 kl 19:19
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto