Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
31v

Kingsley Sarfo dömd för våldtäkt mot barn - får knappt tre års fängelse och utvisning

Foto: Bildbyrån

I dag föll domen på den brottsmisstänkte Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo, 23.
Han får två år och åtta månader i fängelse, samt tio års utvisning.

I september blev Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo häktad, misstänkt för våldtäkt mot barn. Spelaren erkände samlag, men nekade till brott. I dag, efter sex rättegångsdagar och två veckors efterföljande process, föll domen. 

Sarfo blir dömd för våldtäkt mot barn, och straffet blir två år och åtta månader i fängelse. Dessutom blir han utvisad från Sverige till och med juni 2028. Han ska även betala 150 000 kronor plus ränta i skadestånd.

Åklagaren hade yrkat på tre års fängelse och tio års utvisning, medan spelaren och försvarsadvokaten var ute efter en friande dom. Sarfo har varit avstängd och inte fått lön av MFF sedan första februari.

Tingsrätten kom i sin bedömning fram till att de hade haft samlag vid två tillfällen, att målsägande då var under 15 år, och att Sarfo antingen visste eller hade skälig anledning att anta att hon var under 15 år. Tingsrätten rubricerar brottet som våldtäkt mot barn och inte som sexuellt utnyttjande av barn som är ett mindre allvarligt brott.

- Det är fråga om en vuxen man som tagit kontakt med en flicka som nyligen fyllt 14 år och en vecka senare stämt träff med henne i syfte att ha sex. Under sådana förhållanden kan inte brottet anses som mindre allvarligt, säger rättens ordförande rådmannen Sara Skouras till Malmö Tingsrätts hemsida.

Det andra tillfället som Sarfo blir dömd för skedde på en toalett i Folkets park i Malmö, som också räknas som våldtäkt mot barn.

- Mannen har följt efter målsäganden in på toaletten och utnyttjat att hon befunnit sig i en trängd situation. Då spelar det ingen roll för rubriceringen att hon varit nära 15-års gränsen, säger Sara Skouras.

Kommunikationen mellan de två på WhatsApp har varit "åklagarens huvudsakliga bevisning", står det i domen. Det har även kallats ett antal vittnen och bevis från andra sociala medier. 

Enligt spelaren var det inte han som hade skrivit meddelandena, utan att det är hans vänner som skrivit eller att någon annan loggat in på hans konto. I domen står det dock att det finns "en mängd information som tyder på att det är Kingsley Sarfo själv och ingen annan som har skrivit meddelanden till målsägande". Dessutom står det att det inte finns något som tyder på att målsägandes ålder ska betvivlas. 

Det står också i domen att Sarfo tror att hans kontrakt med MFF sägs upp om han blir dömd. Domen sänks med fyra månader, från tre års fängelse, med motiveringen att "Sarfo till följd av brotten kommer att bli av med sitt arbete och med största sannolikhet drabbas av viss svårighet i sin yrkesutövning". MFF:s vd Niclas Carlnén säger dock till Fotbollskanalen att de inte har haft någon kontakt eller några samtal med Sarfo.

- Inga alls. Han har suttit häktad, så vi har inte haft någon kommunikation med honom över huvud taget.

Vidare bekräftat Carlnén att MFF ska ha ett möte i början på nästa vecka, och säger att det redan då kan komma ett beslut om spelarens framtid. Han har även sagt i en intervju med Kvällsposten att han han ”mycket svårt” att se att spelaren blir kvar i klubben. 

- Men för oss att det är viktigt att vi hanterar det rätt utifrån de regelverk som finns som arbetsgivare.

Läs mer om vad MFF säger efter domen här.

Publicerad 2018-06-08 kl 11:07
Annons
Annons
Annons