Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kjäll: "Full respekt för Malmö"

Debut som huvudansvarig - mot tuffast tänkbara motstånd. 
- Vi har full respekt för Malmö. Men vi ska fokusera på det vi kan göra för att prestera, säger Axel Kjäll till Fotbollskanalen.

Den föredetta assisterande tränaren Axel Kjäll tog klivet att bli huvudtränare för Örebro då Alexander Axén lämnade i slutet av augusti. På söndag gör Kjäll sin debutmatch som huvudtränare, då Örebro emot serieledarna Malmö FF på Behrn Arena. 

Debut som huvudtränare på söndag. Hur går tankarna?
- Jag ser fram emot matchen. Det är ju lite speciellt då det är första matchen för mig som huvudtränare i allsvenskan. Det är även första matchen jag och Daniel Bäckström, ny assisterande, kör tillsammans. Men det blir också lite speciellt eftersom vi möter Malmö som just nu är serieledare, på hemmaplan.

Hur förbereder du dig för matchen på söndag?
- Det är samma sak inför varje match. Vi kollar styrkor och svagheter på motstånderlaget och försöker skapa en matchplan. Såklart så tar vi hänsyn till Malmös spel, men lika mycket tar vi hänsyn till hur vi vill spela och hur vi har spelat under året. Så kommer vi fortsätta jobba. 

Vad ser du fram emot mest under säsongen och kommande år?
- På kort tid ser jag fram emot hösten och att ta så mycket poäng som möjligt. Vi ska göra allt för att vinna många fotbollsmatcher, fortsätta ha bra träningar och driva laget framåt. Inför nästa säsong vill jag vara med och bidra till lagets utveckling. Det ska bli spännande att jobba med nya medarbetare och skapa ett bra team inför 2018.

Vad blir den största förändringen med dig som tränare – jämfört med Alexander Axén?
- Just nu blir det inte så stor skillnad. Jag och Alexander jobbade nära varandra när han var tränare, så det kommer likna så som vi jobbade tillsammans. Men jag hoppas att vi blir bättre – det är målsättningen. Till nästa säsong blir det lite mer förändring. Jag får mer tid och jag har en försäsong att jobba med laget.

Du blev klar som tränare för Örebro i slutet på augusti. Hur har dina första veckor varit i den nya rollen?
-Det är klart att det har blivit annorlunda. Det är ny personal, jag har en ny roll och får ha ansvar om laget och bedriva träningarna. Det har varit två bra veckor inledelsevis, spelarna har gjort ett bra jobb och träningarna har sett bra ut. Jag har fokuserat på att ha individuella samtal med spelarna, just för att se hur truppen mår i och med tränarbytet.

Senast Örebro vann hemma mot Malmö var sommaren 2012. Är det dags för en repris på söndag?
- Oj. Ja det hade varit kul! Samtidigt är Malmö ett väldigt bra lag med duktiga spelare och duktig tränare. Vi har full respekt för dem. Men vi ska fokusera på det vi kan göra för att prestera bra på hemmaplan. 

 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

FAKTA

Matchstatistik mellan Örebro och Malmö

2017: Malmö 2 - 1 Örebro

2016: Malmö 1 - 0 Örebro

2016: Örebro 0 - 3 Malmö

2015: Malmö 2 - 2 Örebro

2015: Örebro 1 - 1 Malmö

2014: Malmö 3 - 2 Örebro

2014: Örebro 1 - 2 Malmö

2012: Örebro 2 - 1 Malmö

Publicerad 2017-09-08 kl 12:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons