Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

KLART - Malmö FF:s nye sportchef utsedd

Malmö har gjort klart med ny sportchef. En profil ur 1988 års guldupplaga tar över efter Hasse Borg.

Det blir Per Ågren, tidigare MFF-spelare med SM-guld från 1988 som får jobbet som sportchef i Malmö FF.

I söndags säkrade Malmö sitt första SM-guld sedan 2004 och redan i dag står det klart att de nyblivna mästarna satsar på en ny sportchef i Per Ågren.

FotbollDirekt.se berättade redan i går om att MFF nu hade bestämt sig för att tillsätta en sportchef - planer som nu satts i verket betydligt snabbare än vad MFF:s vd Pelle Svensson först ville medge.

På senare år har Per Ågren arbetat som ordförande i spelarföreningen, ett arbete som ses som meriterande för tillsättningen.

– I den rollen har han haft massor av kontakter med svenska spelare och agenter över hela Europa. Och har byggt en annan relation än många andra, det är väl bara Hasse Borg som har ett liknande nätverk, kommenterar MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till Sydsvenskan.

Jeppsson är uppenbart nöjd med valet:
- Han (Ågren) kan rakryggat bygga vidare på vår idé. Han är en genomärlig, oförvitlig och mycket stark person som delar klubbens värdegrunder.

Malmö, som genomförde den gångna säsongen utan sportchef, ville inte fortsätta på samma vis, trots att det uppenbarligen fungerat bra ändå.

Hur länge diskussionerna pågått kring Ågren vill inte Jeppsson kommentera, men han säger att Ågrens namn "funnits med ett bra tag".

Enligt Sydsvenskan är det en mindre krets personer som varit med i diskussionerna, däribland Roland Nilsson och tidigare sportchefen Hasse Borg.

Den sistnämnde kommer också inledningsvis vara med och skola in Ågren i hans nya roll.

Per Ågren börjar sitt uppdrag efter nyår.

FotbollDirekt.se

 

 

Publicerad 2010-11-09 kl 15:14
Annons
Annons
Annons