Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Klart: Djurgården värvar sydafrikan

Djugården har gjort klart med sydafrikanske Mihlali Mabhuti Mayambela. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Sportchefen Bosse Andersson har haft ögonen på 20-årige Mihlali Mabhuti Mayambela - även kallad Mabhuti - ett bra tag. I somras var sydafrikanen i Stockholm och visade upp sig, men det är inte förrän nu som Djurgården gör slag i saken.

- I höstas förde vi diskussioner med Cape Town men vi hade svårt att komma överens då. Men nu när Kerim fick sin skada och det är oklart när Haris Radetinac är redo för att komma i spel igen så återtogs kontakten med klubben. Mabhuti var dessutom väldigt tydlig med att han ville komma ut i Europa och inte spela kvar i Sydafrika, fast han hade anbud från andra klubbar, säger Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Mabhuti är dock inte tänkt som en ersättare till skadade Kerim Mrabti.

- Beträffande Kerim så är han ju en nyckelspelare som är svårersättlig och Mabhuti är inte tänkt som en direkt ersättare för honom. Däremot så är det en spelare som kommer att vara långsiktigt viktig för Djurgården, säger Andersson.

Mabhuti är bror till Mark Mayambela, som också har ett förflutet i Dif.

- Jag är väldigt entusiastisk över att ha skrivit på och det är en ära för mig att få spela för Djurgården, säger Mabhuti till klubbens hemsida.

Publicerad 2016-01-24 kl 19:03

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER