POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Klart: Frisparksspray i allsvenskan 2015

Foto: SCANPIX

Frisparkssprayen har slaget sig in i fotbollen världen över. Nu är det klart att den inför kommande säsong används även i allsvenskan, superettan och damallsvenskan.

Frisparkssprayen gjorde entré i världsfotbollen under VM i Brasilien i somras och succén var omedelbar. Nu används den i många av Europas största ligor, och på många andra håll runt om i världen. Det är nu också klart att den införs i Sverige till starten av säsongen 2015.
- Japp. I allsvenskan, superettan och damallsvenskan, säger SvFF:s domarbas Bosse Karlsson till fotbollskanalen.se.

Beslutet om frisparkssprayen togs av förbundsstyrelsen på sitt decembermöte efter ett förslag som lämnats av domarkommitén.
- Det har ju varit genomslag i hela världen, och då kan vi ju inte stå i allsvenskan och inte använda det. Dels för våra domare som dömer internationellt, att de får praktisera det. Det hjälper även lagen som spelar internationellt, att det blir en naturligt inslag i all fotboll på toppnivå. Det är väl det som är anledningen till det, säger Karlsson.

Frisparkssprayen har hyllats för att den underlättar för domarna. Något som Bosse Karlsson skriver under på.
- Ja, Jonas Eriksson, Andreas Ekberg på U19-EM förra året och de som har praktiserat det här på högsta nivå de tycker ju det. Att spelarna får något att rätta sig efter, säger han till fotbollskanalen.se.

- Det blir lättare för domarna också att hantera det när det blir en linje.

Publicerad 2015-01-20 kl 14:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå