Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: Han blir ny tränare i Djurgården

Foto: Djurgården fotboll

Djurgården har presenterat Pelle Olssons efterträdare: 52-årige Mark Dempsey.

Tidigare i dag meddelade Djurgården att Pelle Olsson får lämna klubben efter fem raka förluster.

Bara timmar senare presenterade klubben hans efterträdare: 52-årige engelsmannen Mark Dempsey.

- Vi har en god bild av Mark, han är en mycket duktig instruktör och har stor erfarenhet från skandinavisk och engelsk fotboll. Han har en stor passion, stort engagemang och tro på uppdraget i Djurgården Fotboll under hösten 2016, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Dempsey tränade senast Haugesund i den norska ligan men sa upp sig i juni i år. Sedan dess har han varit utan arbete - fram tills nu.

- Det känns otroligt spännande att komma till Djurgården, det är en klubb med mycket stor potential, med fantastiska supportrar och en mycket fin hemmaarena. Jag har följt svensk fotboll under min tid i Norge och känner till ganska mycket om både allsvenskan och Djurgården, jag vet hur laget spelar men det har gått snabbt och jag har inte hunnit skaffa mig någon större uppfattning om truppen än, säger Mark Dempsey.

Med Dempseys intåg kan Dif-spelarna räkna med att få anpassa sig till ett nytt spelsystem - som Pelle Olsson implementerade i sin sista match i klubben.

- Fotboll ska spelas med hjärta och aggressivitet och jag vill att spelarna alltid ska vara på tårna. Jag ställer höga krav på spelarna, jag vill alltid vinna alla matcher för föreningen och för supportrarna som är så involverade. Vi gör det tillsammans och jag vill att alla ska vara glada efter våra matcher. Jag brukar anpassa spelsystemet efter spelarna och har under året spelat både 3-5-2 och 5-3-2, vi får se hur det blir i Djurgården.

Dempsey har tidigare varit assisterande tränare till Ole Gunnar Solskjaer i både Molde och Cardiff.

Publicerad 2016-08-03 kl 17:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons