Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: Han ersätter King i Halmstad

Foto: Scanpix

Efter King Gyans mardrömsbesked är nu hans ersättare på plats i Halmstad. Klubben presenterade idag Alexander Henningsson från Öster.

Igår meddelade Halmstad BK att mittfältaren King Gyans knäskada är värre än tidigare befarat. 26-åringen blir nu borta hela säsongen, något som fått klubben att leta efter en ersättare. Idag presenterades Alexander Henningsson som närmast kommer från spel i division ett-klubben Öster.

– Det har varit mycket tankar, men samtidigt har det varit spännande och kul. Härligt att få chansen i Allsvenskan igen, säger 25-åringen själv till klubbens hemsida.

Vad är du för typ av spelare?
– Snabb, bra en-mot-en, bra teknik. Sedan är det väldigt viktigt för mig att jobba hårt för laget, jag ser mig som en lagspelare.

Halmstads sportchef Fredrik Andersson är nöjd med sin andra sommarvärvning.

- Vi har haft bevakning på honom en längre tid och haft det närmare nu när vi har spelare i Öster. Detta är ytterligare en vinst med vårt samarbete med Öster, säger Andersson till klubbens hemsida och fortsätter: 

- Det är alltså en spelare som vet vad Allsvenskan innebär. Att han varit lojal mot Öster även under en sportsligt sett sämre period ser vi som ett gott tecken. Han är snabb, en ganska typisk yttermittfältstyp. Dessutom är han målfarlig och klok, säger Fredrik Andersson.

Publicerad 2015-07-30 kl 16:49
Annons
Annons
Annons