Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: Johan Segui lämnar AIK:s styrelser

Foto: Scanpix

AIK:s Johan Segui väljer att tacka nej till fortsatt styrelsearbete i AIK FF och AIK Fotboll AB.
Det meddelar han på Facebook inför kommande extraårsmöte och extrastämma. 

Nyligen kallade AIK till ett extrainsatt årsmöte den 15 december med en punkt på dagordningen; val av styrelse. Hela den nuvarande styrelsen i AIK Fotbollsförening väljer att ställa sina platser till förfogande. Dessutom är det kallat till extrastämma i slutet av december rörande AIK Fotboll AB.

Bakom det extrainsatt årsmötet ligger en naminsamling som 291 medlemmar skrivit på för att tvinga fram ett nytt val av styrelse. Anledningen till missnöjet handlar till stor del om vice ordföranden Johan Segui, har Fotbollskanalen och Aftonbladet tidigare rapporterat om. I ledningen finns en konflikt mellan Segui och vd Mikael Ahlerup.

Nu meddelar Segui på sin Facebook att han kommer att avböja fortsatt styrelsearbete i AIK Fotbollsförening/AIK Fotboll AB, vilket han säger sig ha meddelat valberedningen för en tid sedan.

Segui är just nu vice ordförande i AIK FF och styrelseledamot i AIK Fotboll AB. I sitt meddelande på Facebook beskriver han en kaosartad situation inom klubben.

"Mitt absoluta mål har sedan våren 2016, med de uppenbara brister som styrelsearbetet då på allvar uppvisade, varit att se till att detta falskspel i styrelserummet inte fortsätter. Det finns inte en chans att jag efter 12 års styrelsearbete och ett livslångt supporterskap skall låta en grupp personer med en egen agenda ska få styra AIK. Inte en chans. Jag vägrar att vara en bricka i det spel som pågår och att mitt namn solkat av lögner skall användas som sköld för att dölja sanningen. Således är det ett enkelt beslut att ta för att fokus skall ligga på rätt saker, inte personfrågor", skriver Segui bland annat.

Segui skriver också:

"Det senaste året är faktiskt det sämsta jag har upplevt under mina 12 år av styrelsearbete i AIK Fotboll. Jag har ett ansvar och tar mitt ansvar.
Valberedningen har delgivits mitt beslut sedan en tid och jag vill rikta ett särskilt tack till deras arbete. De har arbetat på i det tysta tillsammans med andra engagerade för att se till att kommande styrelse blir bra för AIK.
Jag önskar således den nya styrelsen lycka till. Ni behöver det och det finns en stor hög med saker som nuvarande ledning och styrelse tyvärr lämnar över ouppklarat".

Fotbollskanalen har sökt Johan Segui utan framgång.

Publicerad 2016-12-10 kl 17:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons