Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Discovery+

Simon Strand.

Klart: Knuffade omkull kameraman - nu stängs Simon Strand av för vredesutbrottet

3v

Simon Strand blev utvisad och knuffade omkull en kameraman.
Nu står det klart att Elfsborg-backen stängs av för utbrottet.
"Genom sitt agerande har Simon Strand uppträtt otillbörligt och ska bestraffas för det inträffade", skriver SvFF:s disciplinnämnd i beslutet som Fotbollskanalen tagit del av.

Det var i bortamatchen mot IFK Norrköping den 31 oktober som Simon Strand fick syna det röda kortet redan i första halvlek. På väg av planen ut i spelartunneln puttade Elfsborg-backen till en av tv-produktionens kameror, varpå kameramannen tappade balansen och föll till marken, i frustration.

Händelsen anmäldes till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd - och nu har ett beslut fattats. Under onsdagen meddelar disciplinnämnden att Simon Strand stängs av i två matcher utöver den automatiska avstängningen för utvisningen, vilken avtjänades i Boråslagets senaste match mot Varberg.

"Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt filmklipp konstaterar Disciplinnämnden att det ärvisat att Simon Strand i samband med att han lämnat planen knuffat till en kamera, som vid tillfället hölls av en sittande kameraman. I samband med att Simon Strand knuffade till kameran tappade kameramannen balansen och föll omkull. Simon Strand har i yttrande uppgett bland annat att han i ren frustration träffade kameran med sin hand och att det inte på något sätt var riktat mot kameramannen", skriver disciplinnämnden i beslutet som Fotbollskanalen tagit del av.

ANNONS

"Disciplinnämnden anser att även om Simons Strands agerande inte var riktat mot kameramannen så har det skett oprovocerat mot en person som utförde sitt arbete i samband med matchen. Genom sitt agerande har Simon Strand uppträtt otillbörligt och ska bestraffas för det inträffade med avstängning."

Beslutet betyder att Strand missar Elfsborgs kommande matcher borta mot Halmstad och hemma mot AIK.

Med tre omgångar kvar att spela av allsvenskan har Elfsborg fortfarande chans att vinna SM-guld. Laget ligger för tillfällte på fjärde plats, fem poäng bakom serieledaren Malmö FF.

Publicerad 2021-11-10 kl 14:31
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto