Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

KLART: Loret Sadiku går till Helsingborg

Helsingborgs IF fortsätter att förstärka truppen inför nästa säsong. Nu har man gjort klart med 20-årige Loret Sadiku från talangfabriken IFK Värnamo.

Lagen i Allsvenskan fortsätter att plocka spelare från talangfabriken som är IFK Värnamo. Mohamed Bangura, Viktor Claesson och Simon Thern är bara några av de namn som hamnat i Allsvenskan genom spel i superettan-klubben.

Nu är Loret Sadiku från samma klubb helt klar för Helsingborgs IF. Läkarundersökningen genomfördes i kväll och nu är även kontraktet påskrivet.

– Loret är något av ett ”naturbarn” skulle jag vilja säga. Det har pratats mycket om 92:orna i Värnamo, men jag vill påstå att han är en stor del i deras framgångar. Han är den som hållit högst och jämnast nivå av alla, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

– Jag vill inte kalla honom för grovarbetare, för han är en kreativ spelare. Men han har jobbat hårt och varit den drivande och mest dominant av alla i Värnamo så länge jag följt honom. Det är en elegant spelare som är oerhört spännande. Det är dags för honom att kliva fram nu.

Loret Sadiku spelar vanligtvis central mittfältare och spelade 29 av lagets 30 matcher förra säsongen.

På måndag gör han sin första träning med sin nya klubb.

Publicerad 2012-01-20 kl 21:00
Annons
Annons
Annons