POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

KLART: Marcus Nilsson till Utrecht: "Det är det man jobbat för i många år"

Marcus Nilsson är klar för Utrecht. På fredagen åker han ner till Holland och skriver under kontraktet.
- Det är det man har jobbat för i många år, säger han till fotbollskanalen.se.

När Helsingborg mötte Djurgården på Stockholm Stadion kunde fotbollskanalen.se avslöja att Utrecht fanns på plats och tittade på Marcus Nilsson och Alexander Gerndt.

Nilsson berättar nu att han kände till att Utrecht spanade in honom tidigare, men att det var först då som intresset blev konkret.

- Sedan dagen efter fick jag veta att de hade lagt ett bud på mig. Sedan var det snabba puckar.

Bara en vecka senare, när Helsingborg och Djurgården spelade mot varandra igen, då hade man gjort klart med Marcus Nilsson. Enligt fotbollskanalens uppgifter kontaktade Utrecht Helsingborg i slutet av förra veckan för att göra klart övergången.

- Jag kan bara säga att Utrecht har varit väldigt professionella under hela affären och därför har det också kunnat lösas snabbt, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till HD.se.

Imorgon åker Nilsson till Utrecht för att göra en läkarundersökning och slutföra övergången. Hur mycket pengar den holländska klubben betalar för Nilsson står ännu inte klart, precis som det återstår att bestämma när Nilsson flyttar till Holland.

- De har väl sagt första augusti, men sedan ska de förhandla om när det ska bli. Om jag ska komma in i laget och se hur de spelar, så vore det ju bra att vara med i någon träningsmatch och träna med dem. Samtidigt vill man ju vara med Helsingborg och hjälpa till att vinna matcher – så man är lite tudelad.

Hur känns det att det är klart med en flytt?
- Det är det man har jobbat för i många år. Det känns bra med Utrecht, de har förklarat sin satsning och att de tror på mig mycket – så det kändes rätt att ta det steget nu.

Du kan missa allsvenskt guld - känns det lite bittert?
- Ja, men det finns väl ingen optimal tid att sticka. Det kändes bra allting nu, även om vi har chansen med Helsingborg. Man måste ta steget någon gång – och det blev nu.

Publicerad 2011-07-11 kl 23:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå