POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: Markkanen till Finland - men kan gå till AIK i vinter

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Eero Markkanen har hittat en ny klubb. Anfallaren har skrivit på för finska RoPS säsongen ut, vilket gör att han kan gå till AIK i vinter.
- AIK är min klubb, säger Markkanen till orsasport.com.

För lite mindre än en månad sedan bröt Real Madrid kontraktet med Eero Markkanen. Därefter försökte AIK värva anfallaren och finländaren ansökte om dispens för att övergången skulle godkännas utanför det svenska transferfönstret.

Men på grund av att Real Madrid-avtalet bröts efter att fönstret stängt fick inte 24-åringen dispens.

Nu har Markkanen istället skrivit på för RoPS, som ligger trea i den finska ligan och slåss om ligatiteln.

Kontraktet med RoPS gäller säsongen ut, vilket gör att anfallaren kan återvända till AIK i vinter. Faktum är att parterna skulle kunna komma överens om ett avtal som börjar gälla till nästa säsong redan nu.

I en intervju med Orsasport.com (sin agenturs hemsida) berättar nu Markkanen om valet att gå till Real Madrid förra sommaren. Beslutet har kritiserats av vissa, som hävdat att han inte borde gått till en så stor klubb.

- Det är klart att det är lätt att kritisera efter allt som har hänt, men jag hade tydliga anledningar till varför jag gick dit och året i Madrid var fantastiskt. Det är fina minnen och jag har växt av tiden där, säger Markkanen.

Efter att anfallaren sparkats av Real spreds rykten på spanska sajter att Markkanen kommit tillbaka efter semestern med en övervikt på 18 kilo.

- Det var allvarliga anklagelser, men det är så löjligt att det blev roligt, säger den förre AIK-anfallaren.

Markkanen är också glad över att ha haft Zinedine Zidane som tränare i Real Madrid Castilla.

- Att jag tränade individuellt med honom var ganska overkligt. Jag har honom mycket att tacka för. Jag ångrar inte mitt beslut att gå till Real Madrid, även om det känns dåligt att jag fick lämna.

24-åringen berättar också om sina tankar om nästa klubb efter att ha brutit med Real Madrid.

- Jag hade möjlighet att gå till olika länder, men AIK kändes bäst. För tillsammans med JJK är AIK min klubb. Jag ansökte om ett särskilt tillstånd, men jag beviljades inte det av tydliga skäl. Men det var verkligen konstigt att Svenska Fotbollförbundet pratade med media om det istället för med mig, AIK eller min agent, säger Markkanen till Orsasport.com.

Vad som händer efter att kontraktet med RoPS gått ut efter säsongen är fortfarande oklart, enligt Markkanen.

- Jag kan fundera i lugn och ro nu och det är onödigt att utesluta några alternativ. Jag vill ha en bra lösning och nu måste jag göra bra ifrån mig så att jag kan få ett kontrakt med någon bra klubb direkt nästa år. Men nu fokuserar jag fullt ut på att spela fotboll, äntligen, avslutar anfallaren för agenturens hemsida.

Se alla Markkanens mål i AIK i spelaren ovan.

Publicerad 2015-09-03 kl 10:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå