Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
46v

Klart: Medlemmarna röstade igenom stadgeändring - Dalkurd flyttar

Foto: Bildbyrån.

Dalkurds medlemmar har sagt sitt.
På ett extrainsatt årsmöte röstades ja till att ändra föreningarnas stadgar och flytta till Uppsala.
- Självklart gör det ont, men man måste vara realistisk, säger ordföranden Ramazan Kizil till Dalarnas Tidningar.

Dalkurd har sedan tidigare tagit beslutet att flytta sin verksamhet från Borlänge till Uppsala. Beslutet fattades på grund av vad man menar varit undermåliga förutsättningar från Borlänge kommun.

Men innan en flytt kunde bli av var man tvunget att ändra i föreningens stadgar, vilket, enligt de gamla stadgarna, bara kunde göras på ett ordinarie eller extrainsatt årsmöte. På fredagen höll man ett extrainsatt årsmöte och där röstade medlemmarna igenom flytten och de nya stadgarna.

- Självklart gör det ont, men man måste vara realistisk och arbeta på sättet som fungerar. Vi har kommit till den uppfattningen att vi här i Borlänge inte kan utvecklas, vi kommer att rasa ner. Vi har som mål att gå uppåt, säger ordföranden Ramazan Kizil till Dalarnas Tidningar.

Nästa säsong kommer laget dock inte att spela i Uppsala, då kommunen bedömt att det bara kan spela ett lag, Sirius, på arenan som byggs om och ska stå färdig 2020. I stället lutar det mesta åt att man pendlar till Gavlevallen i Gävle under 2018.

Sirius har varit starkt kritiskt till att få en granne på nya Studenternas och mest besviken var kanske tränaren Kim Bergstrand, som funderade på att lägga ner tränarkarriären efter beskedet.

- Det här är den absolut värsta dagen för mig i Sirius, sa han i en intervju med UNT.

Dalkurds sportchef Adil Kizil har respekt för att det rört upp känslor.

- Vi räknar med att hålla en professionell nivå i vår vardag. Sedan respekterar jag att folk kanske är emot det här, det är en åsikt och den respekterar jag. Vissa har nog svårt att förstå vilken sits vi sitter i här i Borlänge Jag har inget emot Sirius, jag har inget emot Uppsala-folket. Och jag respekterar de som är emot det, säger han till DT, och berättar att runt 200 medlemmar fanns på plats och att det blev "en väldigt stor majoritet" kring beslutet.

SVT har tidigare rapporterat att det till stor del varit klubbens investerare, som äger 49 procent i klubben, bröderna Karwa och Sarkat Junad, som velat få till flytten. Men det tillbakavisas av sportchefen.

- De vill ha rätt förutsättningar. Sedan om det är i Kiruna eller Borlänge - de rätta förutsättningarna måste finnas om de ska vara med på resan. Påtryckningarna har inte varit om att flytta, de vill ha de rätta förutsättningarna.

Lagkapten Rawez Lawan:

- Är det någon som kan handskas med det här så är det denna klubben. Någonstans har jag en stor optimism kring det här. Gävle har en fin arena och det är inte jättelångt ifrån Uppsala.

Publicerad 2017-11-24 kl 21:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons