Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: MFF köper loss Swedbank Stadion

Bara dagar efter att Malmö FF för andra året i rad kvalificierat sig till Champions League-gruppsspelet bekärftar klubben att de köper loss Swedbank Stadion.
- Det känns fantastiskt, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till Fotbolldirekt.

Det andra raka Champions League-avancemanget gör att de svenska mästarna inom ett år kommer att äga Swedbank Stadion till 100 procent.

I och med att Åge Hareides mannar tog sig till CL-gruppspelet infriades villkoret i avtalet mellan Malmö FF och Peab som gör ett ensamägande möjligt. Avtalet i fråga tecknades när MFF ökade ägandet till 81,25 procent.

- Det stämmer att det nu är klart enligt avtalet som ingicks när vi tog ytterligare 6,25 procent. Inom tio månader kommer Malmö FF att äga Swedbank Stadion till 100 procent. Så blir det nu med de friska pengar som kommer att komma in. Vi ska ha ett avslut enligt avtal om senast tio månader, bekräftar MFF:s ordförande Håkan Jeppsson för Fotbolldirekt.

Det största steget mot totalägandet tog MFF redan 2012 då klubben för 90 miljoner kronor gick från att ha 25 procent till att äga 75 procent. Klubbens dåvarande vd Per Nilsson bekräftade då att MFF:s hyra sjönk med cirka 15 miljoner kronor per år.

Totalägandet kommer inte ge liknande ekonomiska lättnader enligt Jeppsson.

- Finansiellt blir det inte så stor lättnad när vi nu kommer att äga till 100 procent. Det stora steget tog vi när vi gick från 25 till 75 procent. Innan vi tog det steget var vi hyresgäster. Då kunde vi också minska våra kostnader rejält genom steget från 25 till 75 procent. Det gör vi inte genom att ta det här steget, säger Jeppsson och tillägger:

-Men nu styr vi allt helt och hållet själva, utan inflytande. Nu har vi kontroll på allt. Vi har i och för sig haft stor kontroll en längre tid – men nu är det enbart vi när arenan är enbart vår. Det känns fantastiskt eftersom vi från första början gjorde en så kostsam satsning.

De sista 19,75 procenten av Swedbank stadion sägs inofficiellt kosta någonstans mellan 30-40 miljoner kronor för MFF att köpa loss.

Publicerad 2015-08-28 kl 17:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons