POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Klart: MFF-tränare lämnar efter säsongen - får uppdrag i Brentford

Foto: Bildbyrån.

Andreas Georgson lämnar efter säsongen sitt uppdrag i Malmö FF.
MFF meddelar att tränaren blir assisterande tränare i Brentford. 
- Jag kommer för alltid att vara tacksam för och minnas dessa år i MFF med värme, säger Georgson. 

Andreas Georgson arbetade under tolv år som ungdomstränare i Malmö FF innan han inför säsongen 2018 fick en roll i A-lagets tränarstab med ansvar för att främja spelares övergång från ungdomslag till A-laget. Georgson har därmed under snart två år varit assisterande tränare i A-laget och haft ansvar för föreningens U21-lag, men lämnar nu klubben. 

Skåneklubben meddelar att Georgson lämnar MFF efter säsongens slut för att i stället bli assisterande tränare i engelska klubben Brentford, till vardags i Championship. Det är samma klubb som förre MFF-spelaren och landslagsmannen Pontus Jansson gick till i somras från Leeds, men även en klubb som svensklöftet Fredrik Hammar tillhör. 

- Jag har varit anställd i Malmö FF i 14 fantastiska år. Jag kommer för alltid att vara tacksam för och minnas dessa år i MFF med värme. Tacksam för alla kollegor, spelare och supportrar jag fått kämpa tillsammans med för att varje år se till att vi fortsätter att vara Sveriges finaste och mest framgångsrika förening. En förening att känna stolthet över såväl på plan som utanför, säger Georgson i en kommentar på MFF:s hemsida. 

MFF:s sportchef Daniel Andersson om att Georgson lämnar föreningen:

- Andreas är extremt skicklig och har gjort väldigt mycket för vår ungdomsverksamhet. Han fick ta klivet upp i A-lagets tränarstab och har gjort det jättebra, han har verkligen visat framfötterna och att han är en duktig tränare och instruktör. Nu har han fått en möjlighet att röra på sig och valt att ta den. Det är så klart tråkigt att mista Andreas men samtidigt är vi glada över att han fått möjlighet att ta det här steget.

Brentford har sju poäng efter sex omgångar i Championship. Laget tränas sedan hösten 2018 av huvudtränaren Thomas Franke, från Danmark. Franke var tidigare även assisterande tränare i klubben. 

Publicerad 2019-09-09 kl 12:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå