Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: Pelle Olsson tar över AFC Eskilstuna

Foto: SCANPIX

I somras fick han sparken av Djurgården.
Nu är Pelle Olsson klar som ny tränare för allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna.
- Ett spännande projekt, säger Olsson till Fotbollskanalen.

I dagarna presenterades Özcan Melkemichel som Djurgårdens nye tränare. Då stod det alltså klart att han lämnar AFC United, som han fört upp från division 1 till allsvenskan. Klubben flyttar nu från Solna till Eskilstuna och heter från och med nu AFC Eskilstuna.

Som tränare till säsongen 2017 har man nu anställt rutinerade Pelle Olsson, som i somras fick sparken av Djurgården men innan dess var i Gefle i många år.

- Vi är väldigt nöjda med att ha rekryterat en av Sveriges mest ansedda tränare. Pelles erfarenhet inom svensk fotboll kommer att betyda oerhört mycket för klubben, säger sportchefen Azad Budak till klubbens hemsida.

- Han har erfarenheten att arbeta i klubbar med mindre resurser och det är just i det stadiet AFC Eskilstuna befinner sig i. Hans track record i Gefle talar sitt tydliga språk.

Olsson har skrivit på ett tvåårsavtal med AFC.

- Det känns bra. Det är ett spännande jobb. Det är en nykomling i allsvenskan och vi ska spela i en ny stad. Det är ett spännande projekt att få vara med på. De hörde av sig i fredags, sen träffades vi och därefter kom vi överens, säger Olsson.

- När jag träffade Azad (Budak), Alex (Ryssholm, ordförande) och Håkan (Lundberg, ledamot) från styrelsen så kändes det direkt att det var bra människor. De har stora ambitioner och har ju gjort en imponerande resa hittills.

Personligen för dig, bara det faktum att du får ett nytt tränarjobb igen, vad känner du kring det?
- Jag har ju oavbrutet varit tränare sedan 1993, så fyra månaders ledighet räcker bra för mig. Det känns väldigt bra att hugga tag i ett nytt jobb.

Vad ser du att ni kan göra 2017?
- Det är för tidigt att säga. Det är klart att klubben har ambitioner över tid, men i det korta perspektivet gäller det att först sätta ihop en konkurrensmässig trupp inför 2017, att vi sätter igång med träningen på bästa sätt och att hela flytten till Eskilstuna går smidigt till. Sen är vi inte med i cupspelet och det kanske är gynnsamt för oss just i och med flytten, att vi får en "gammal" försäsong. Sen över tid får vi se vad det blir av det, men det ska bli spännande det här.

Olsson säger sig inte känna någon oro över att flytten till Eskilstuna kan innebära frågetecken eller hinder framöver.

- Inte i dagsläget. Det känns som att de har bra kontroll på det. Jag väljer att se på det som väldigt inspirerande och jag tror att det finns ett väldigt stort intresse för oss i Eskilstuna. Det är ju bara att titta på publiksiffrorna för Eskilstuna United i damallsvenskan och när AFC spelade mot Degerfors under hösten blev det ju direkt en bra publiksiffra.

Azad Budak är tydlig med att du kommer få jobba med små resuser. Vad tänker du kring resurserna i AFC?
- Så här långt har de varit fantastiskt bra på att få fram bra spelare, även via andra vägar än de traditionella. De har ett internationellt kontaktnät som gett riktigt bra utländska spelare och det arbetet har gått att göra med mindre pengar. Sen finns det ju en akademisatsning som klubben startade en gång i tiden, som också blir viktig att hålla i nu när det blir en flytt till Eskilstuna. Jag ser inget problem med små resurser. Så pragmatiskt lagd är jag att de förutsättningar som gäller, de tar jag bara tag i.

Publicerad 2016-12-06 kl 13:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons