Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: Petter Andersson lägger skorna på hyllan

Foto: Scanpix

Comebacken i Hammarby uteblir.
Petter Andersson meddelar nu att han tvingas lägga skorna på hyllan.
- Det här funkar inte, säger klubbikonen till Bajens hemsida.

I somras värvade Hammarby tillbaka Petter Andersson från danska FC Midtjylland. Den 31-årige mittfältaren jobbade då för att komma tillbaka från en knäskada, men nu meddelar klubbprofilen att han avslutar sin karriär.

- Petter har gett allt för att komma tillbaka, men tyvärr har det inte fungerat. Han är en fantastisk fotbollsspelare och vi är väldigt tacksamma över att han i alla fall gav det en chans. Han är dessutom en väldigt bra person som har varit uppskattad nere på Årsta IP. Det är tråkigt att vi inte får se honom på planen igen, men vi önskar honom all lycka till i framtiden med karriären utanför fotbollen, säger sportchefen Mats Jingblad till Hammarbys hemsida.

Petter Andersson känner inte att det är tråkigt att han behöver sluta spela fotboll.

- Att jag inte kan spela har jag accepterat sedan en lång tid tillbaka. Men det tråkiga är att tanken och visionen som jag haft om mig som spelare i Hammarby inte blir av. Men jag är inte färdig för det, jag ska ändå bidra och försöka hjälpa Hammraby att vinna något, på något sätt. Om det så bara är att mentalt tänka på Hammarby eller om det blir på något annat sätt, det får vi se, säger Andersson till klubbens webb-tv-kanal och fortsätter:

- Jag har i alla fall kommit fram till att det här inte funkar. Det var för frestande för att låta bli att testa i somras när det blev aktuellt, men sista tiden har jag känt att det inte kommer funka. Framför allt fysiskt, men sen har det även tagit på mig rent mentalt. Jag har varit borta och och varit i ganska dåligt slag de senaste 15 månaderna. Nu börjar jag nå en nivå där jag kan röra på mig och ha ett fysiskt liv. Det trivs jag med, så nu känner jag att det får räcka så.

Andersson avslutar:

- Jag kommer att vara en Hammarby-supporter i resten av mitt liv.

Petter Andersson spelade i Hammarby mellan 2003 och 2008 och blev då en stor publikfavorit, innan han lämnade för holländska Groningen. Han skrev i somras på ett avtal över 2018 som nu bryts. Andersson hann aldrig göra en comeback i den grönvita tröjan.

Publicerad 2016-12-22 kl 21:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons