Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Ansvar och vård/Bildbyrån.

Klart: Sakarias Mårdh ny ordförande i Norrköping - tar över efter Hunt

7v

IFK Norrköpings medlemmar har sagt sitt.
Sakarias Mårdh är ny ordförande efter Peter Hunt.
Det hela röstades igenom på Pekings årsmöte under torsdagskvällen.

Det har skett ett maktskifte i IFK Norrköping. Efter tolv år på posten som ordförande har Peter Hunt nu ersatts av Sakarias Mårdh. Mårdh röstades fram av de medlemmar som på torsdagens kväll medverkade på klubbens digitala årsmöte. Totalt röstade 492 personer för förslaget att Mårdh skulle bli klubbens nye ordförande, och 138 personer röstade emot. 42 personer avstod från att rösta. Ett år kommer han sitta, till att börja med.

ANNONS

Vad gäller Peter Hunt så har Norrköpings starke man den senast tiden stått i fokus på grund av skarp kritik, delvis från tidigare medarbetare inom klubben, delvis från klubbens revisorer som inför mötet skickade ut ett brev till klubbens medlemmar där man pekade på ett antal allvarliga brister gällande Hunts arbetssätt.

Fotbollskanalen kunde tidigare i år avslöja att valberednings förslag till ny ordförande i stället skulle bli Sakarias Mårdh - och på torsdagen gick det förslaget alltså igenom.

- Jag tror att jag är bra på att skapa delaktighet, där medlemmarna känner att det är deras förening igen. Att alla jobbar mot samma mål. Det är ju för medlemmarna och supportrarna som vi finns, det får vi inte glömma bort, svarade Mårdh själv på frågan om varför han tror att han skulle bli en bra ordförande, då Fotbollskanalen pratade med honom i början av februari.

ANNONS

Sakarias Mårdh är 39 år och vd för A&O Ansvar och omsorg AB. Han är även med i flera andra bolagsstyrelser och intresseorganisationer, och tidigare också i andra ideella föreningar. Han satt tidigare i IFK Norrköpings styrelse.

Övriga delar av den föreslagna styrelsen röstades även in. Styrelsen kommer bestå av: Patrik Jönsson (omval på två år), Nils Ringborg (omval på två år) och Jonas Lind (nyval på två år). Ingela Andersson, Jessica Steen och Henrik Kvick har ett år kvar sedan innan, samtidigt som Pia Berglund röstades in som suppleant på ett år.

Publicerad 2021-02-25 kl 21:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto