POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

KLART: Skriver femårskontrakt med Elfsborg: "Har kommit till en toppklubb"

Joakim Nilsson är klar för Elfsborg. Mittbacken lämnar Gif Sundsvall och har skrivit ett femårskontrakt.
- Min känsla är att jag har alla förutsättningar att lyckas här, säger han till klubbens hemsida.

Nyblivne 22-åringen Jokim Nilsson är klar för Elfsborg. Efter att ha imponerat i Sundsvall kliver mittbacken nu in som nyligen sålde Sebastian Holméns (till Dynamo Moskva) ersättare i den gula tröjan.

- Nio medaljer på de senaste tio åren säger väl allt egentligen. Jag har kommit till en toppklubb där jag vill ta ytterligare steg i min utveckling som fotbollsspelare, och jag vet att förutsättningarna för det finns i Elfsborg, säger Nilsson som också berättar att han lärt känna några av sina nya lagkamrater på landslagets januariläger i Abu Dhabi.

- Jag träffade Marcus Rohdén, Adam Lundqvist och Viktor Claesson i Abu Dhabi, så det känns såklart bra att ha några bekanta ansikten i laget när man kommer till en ny klubb. Allt som allt känns det jättebra här, jag har blivit visad både staden och anläggningarna under helgen, och min känsla är att jag har alla förutsättningar att lyckas här, säger Joakim Nilsson.

Tränaren Magnus Haglund ger sin syn på Nilsson till Elfsborgs hemsida.

- Det är en duellstark och tuff mittback som dessutom är en bra passningsspelare med en bra blick för spelet. Han är vänsterfotad, vilket är fint att ha tillgång till. Att ha en vänsterfotad mittback i laget ger bra möjligheter i vår uppspelsfas. Han är dessutom väldigt stark och användbar på fasta situationer, såväl offensiva som defensiva. Joakim har många bra bitar, och som alltid med unga spelare så går de att utveckla ännu mer. Vi är väldigt glada över att han har valt att skriva på för Elfsborg.

Nilsson debuterade för Sundsvall i Superettan hösten 2013 och har sedan dess spelat till sig en startplats. Han fick sitt stora genombrott den gångna säsongen i allsvenskan med 20 matcher från start och två mål för norrlänningarna.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-22 kl 16:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå