Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: Tillträdesförbudet skärps - huliganer kan stängas av i tre år

Tillträdesförbudet för idrottsevenemang skärps. På onsdagen klubbade riksdagen igenom den lagändring som gör att huliganer kan stängas av upp till tre år.

I dagsläget kan personer som gör sig skyldiga till ordningsstörningar på fotbollsmatcher stängas av i upp till ett år. Men regeringen har tidigare lagt en proposition om att ändra lagen så att det tredubbla är möjligt, och på onsdagen vann man gehör för den linjen i riksdagen. Precis som tidigare ska det fungera så att åklagare fattar beslut om tolv månaders förlängning åt gången, och de enskilda besluten ska gå att överklaga i domstol. Lagändringen träder i kraft redan 1 april.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet ville avslå regeringens förslag helt och hållet, medan Socialdemokraterna däremot ville gå ett steg längre. Morgan Johansson (S) lade fram en reservation som gick ut på att man även ville se ett register över personer med tillträdesförbud, plus att detta skulle kombineras med maskeringsförbud, samt anmälningsplikt för personer med tillträdesförbud. Det tillägget till regeringens förslag röstades dock ner.

Publicerad 2014-03-05 kl 17:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons