POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Klausul gör det lätt för AIK att sparka Norling

Det heter att Rikard Norling har kontrakt med AIK till 2011. Fotbollskanalen.se kan nu avslöja att AIK-tränaren har en klausul som gör att klubben kan sparka honom - och då bara behöver betala lön en kort tid.
- Det finns en uppsägningsklasusul, men jag vill inte kommentera tiden, säger Norling till fotbollskanalen.se.Efter en svag säsong i allsvenskan är det mycket spekulationer kring Rikard Norlings framtid i AIK. Många har dock undrat om den ekonomiskt pressade klubben kan sparka en tränare som har kontrakt till och med 2011 - något som skull handla om mångmiljonbelopp.

Fotbollskanalen.se kan avslöja att när Rikard Norling sommaren 2006 förlängde sitt kontrakt till 2011 så fick klubben in en klausul som innebär att det är fastslaget hur lång tid han ska få ersättning.

- Jag kan säga att det inte är till 2011 i varje fall, säger Norling.

Vad jag hört så rör det sig om ett halvår - stämmer det?

- Jag vill inte kommentera det.

Vems vilja var det?

- Det var ett förslag och jag var med på galoppen. Det är bra för AIK.

Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att Norling fick en blygsam ersättning när han vintern 2004 valde att återvända till AIK. När han tagit klubben tillbaka till allsvenskan, och sedan såg till att man kämpade om SM-guldet 2006 så blev ersättningen högre.

- Han fick en sexsiffrig månadslön och det var anledningen till att han gick med på klausulen, säger en person med insyn i AIK.

Efter förlusten mot Trelleborg i lördags ökade trycket än mer på Norling men han ser framåt:

- Det är mitt jobb att analysera och få alla spelare att förstå att de är skickliga. Vi behöver spetsa offensiven och ge spelarna klarhet i hur de ska göra framöver. Det har handlat om att hitta en defensiv balans och det har gått ut över offensiven, säger han.

Rikard Norling säger sig själv vara helt ointresserad i att spekulera i sina framtid, eller om han har klubbledningens förtroende.

- Jag vet hur det funkar och det är bara att köra, så jag kör. Skulle jag springa runt och fråga om jag hade förtroende så hade det varit en svaghet, säger Norling.

Rikard Norling har ingen agent, men tror det löser sig vid behov.

- Jag känner ju hela gänget, för ju ofta dialgo med dem. Om det blir aktuellt finns det säkert någon att slå påsarna ihop med.

- Men jag har kontrakt till 2011 och allt annat är ointressant just nu.

Publicerad 2008-09-01 kl 22:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå