Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klubbar i kontakt med Linderoth: Elfsborg närmare till hands

Tobias Linderoths framtid är fortfarande oviss även om den verkar finnas inom fotbollen på något sätt. Elfsborg och Mjällby är intresserade - och dessutom överväger han en tränarkarriär

Tobias Linderoth var med i inledningen av VM-kvalet till Sydafrika men en radda skador gjorde att han bröt kontraktet med Galatasaray i vintras och därefter har det inte blivit något spel. För varje dag som går så blir chansen mindre och mindre.

Men han kommer inte att gå ut att säga att: ”nu är det slutspelat”.
- Jag vill inte gå ut med ett sådant besked, det är inte jag. Fast det är klart att ju längre det går ju svårare och tuffare att ta sig tillbaka blir det. Det skulle till riktigt mycket.

Hur många har kommit med erbjudanden?
- Jag har pratat löst med en del olika klubbar, men det har mer handlat om jag kommer tillbaka. Det har mest stått mellan Mjällby och Elfsborg men om det skulle bli så ligger Elfsborg närmare till hands eftersom vi bor här.

Saknar du inte fotbollen?
- Faktiskt har det inte varit så, jag har kunnat ägna mig åt familjen och ta hand om min dotter när min fru studerar i Malmö. Jag kan säga att jag saknar att spela fotboll men inte att sitta i en buss en lördag kväll. Även om man bara hade en träning på en dag så var man tvungen att anpassa sig till den, att äta rätt, att vila och så vidare.

Troligen kommer Tobias Linderoth att gå en tränarkurs under 2011, även om han inte är hundra på vad han ska göra framöver:
- Jag funderar helt klart på att göra det, antingen blir det att ta sig tillbaka i fotbollen eller göra något helt annat. Det är fotbollen jag brinner för, men då måste jag vara motiverad för att som tränare är det mycket och jag vill inte göra något halvdant. Anledningen till att jag inte spelar är att motivationen inte fanns där.

Linderoth har sedan i vintras alltså gått klubblös sedan hans kontrakt med Galatasaray bröts. Han hade då haft en skadefylld tid i klubben som han kom till 2007 efter att ha dominerat på mittfältet i FC Köpenhamn.

Publicerad 2010-10-07 kl 14:11
Annons
Annons
Annons