POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Klubbarna kritiska till polisens nya förslag: "Känner frustration"

Foto: Bildbyrån.

Enligt Expressen har polisen kommit med ett nytt förslag om villkorstrappen.
Planen möts av kritik från klubbhåll.
- Jag känner frustration och ledsamhet, säger Göran Rickmer, säkerhetsansvarig i Hammarby, till Expressen.

Den så kallade villkorstrappan delade polisen och svensk fotboll i två läger förra året. Polismyndigheten började år 2019 arbeta mer aktivt med att tillämpa den så kallade villkorstrappan och myndigheten motiverade det med att man ville försöka stävja brott och användningen av pyroteknik på arenorna. Några av påbuden som klubbarna fick i villkorsgivningen, som finns i tillstånden för att få arrangera matcher, var bland annat sänkt publikkapacitet och förbud mot en viss typ av flaggor. Polisens ”nya” inriktning möttes av kritik från såväl klubbar som supportrar.

Nu rapporterar Expressen att Polismyndigheten har kommit med ett utkast till klubbarna på hur planen kring villkoren ska se ut i år. Flera av villkoren som fanns år 2019 är även aktuella den här allsvenska säsongen, men enligt Expressen är en nyhet att evenemangsområdet kan utökas. Det skulle innebära att klubbarna får ta ansvar för ett utvidgat område runt arenorna.

Förslaget faller inte i god jord hos Hammarbys säkerhetsansvarige Göran Rickmer, som för Expressen berättar att han fortfarande väntar på en utvärdering på polisens arbete 2019.

- Det känns jobbigt, jag känner frustration och ledsamhet av det här. Vi vet att framgångsreceptet är ett djupgående samverkansarbete. Polisen vet det också. I all annan verksamhet som polisen driver är det kunskapsbaserat. All brottsbekämpning bygger på det. Här pratar man om god dialog och samarbete, men har inte ens återkopplat från vår utvärdering av 2019. Nu när jag ser det här märker jag att man är på väg att gå till beslut för 2020 utan att ha pratat med en enda klubb, säger han till tidningen.

Mats Jonsson, evenemangsansvarig i Djurgården, instämmer med Rickmer och är besviken över att Polismyndigheten inte tagit klubbarna i beaktning.

- Jag kan inte säga att jag är förvånad över att polismyndigheten fortsätter på den inslagna vägen. Jag kan konstatera att det är jäkligt synd och beklagligt att man inte har tagit höjd för klubbarnas synpunkter, säger Jonsson till Expressen.

Publicerad 2020-03-25 kl 16:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto