POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Klubbat: Varbergs kommun bygger ut Påskbergsvallen för 41 miljoner

Foto: Bildbyrån

Varberg Bois hem, Påskbergsvallen, kommer rustas upp för 41 miljoner.
Det beslutet tog Varbergs kommunfullmäktige under tisdagen.
”De planerade åtgärderna måste till för att Svenska Fotbollförbundet skall tillåta spel i Allsvenskan på vallen” säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) i ett pressmeddelande.

När Varberg skrällde och tog sig upp i allsvenskan innebar det inte bara glädje. Varbergs hemmaarena Påskbergsvallen uppfyller inte Svenska Fotbollförbundets krav för en allsvenska arena och skulle därför behöva byggas om för att Varberg skulle få spela på arenan i allsvenskan 2020. Varbergs kommun har tidigare meddelat att de har utrett frågan och lade i december upp en tidsplan för ombyggnationen.

Lena Språng (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden på Varbergs kommun, uttalade sig i december för Hallands Nyheter om processen och berättade då att ombyggnationen kommer att ske i två etapper - en första etapp med förändringar som ska vara klara till nästa års allsvenska premiär och en andra etapp som påbörjas efter kommande säsongs slut.

Nu har Varbergs kommunfullmäktige tagit beslut i frågan och det står klart att kommunen kommer att rusta upp arenan för sammanlagt 41 miljoner kronor. Den första etappen kommer att genomföras inför den kommande säsongen 2020 och kommer att kosta 7,3 miljoner kronor. Bygget kommer då fokusera på ökad säkerhet och ökning av kapacitet av publikflöde.

Den andra etappen kommer att genomföras efter årets säsong och är beräknad att kosta 34 miljoner kronor. Då kommer en större ombyggnation genomföras, där nya läktare och serviceutrymmen kommer att byggas.

”Vi är stolta över att Varbergs Bois har tagit sig till Allsvenskan. Det betyder mycket för Varberg. Det är kommunen som äger Påskbergsvallen och de planerade åtgärderna måste till för att Svenska Fotbollförbundet skall tillåta spel i Allsvenskan på vallen. Att hemmamatcherna ska spelas i Varberg är självklart för mig. Nu hoppas vi på en spännande säsong med mycket folk på vallen och önskar Bois ett stort lycka till!” säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) i ett pressmeddelande.

Lars Karlsson, ordförande i Varbergs Bois, har tidigare uttalat sig i arenafrågan till Fotbollskanalen. Han menade i december att klubbens förhoppning var att få dispens att spela på Påskbergsvallen i allsvenskan 2020 om kommunen har tagit beslut om att bygga om arenan.

- Kommunen har sett att de inte kan klara upp det här till hundra procent och klarar de inte det får vi söka dispens, så det går igenom. Däremot måste det finnas en tidsplan och en finansiell plan, så att man inte bara säger att det är så, utan att vi även gör det längre fram. För att få en dispens måste det vara finansierat och klart, men sedan är det inte säkert att man får dispensen i vilket fall. Även om man söker kan man åka dit ändå, men det tar vi allteftersom, sa Karlsson och utvecklar: 

Vi vill alla att det här ska gå bra. Det vill förbundet och det vill Bois. Vi kommer ganska långt om alla drar åt samma håll. Det skulle vara värre om det hade varit motsträvigt från kommunen, men så är det inte. De är positiva, men det är svårt även för en kommun med så kort varsel. Det måste man också ha respekt och förståelse för. Samtidigt är det inte första gången eller sista gången det här händer för ett lag som går upp. Förbundet vet hur det här ska hanteras och vår kommun har varit ute på andra arenor och studerat hur det ser ut. De ligger inte på latsidan, de jobbar stenhårt. Processen är i gång och vi är inte bekymrade eller oroliga över att vi ska kunna spela på Påskbergsvallen.

Publicerad 2020-01-21 kl 21:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå