POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Klubben rasar mot kommunen: "Vi är i chock"

0:00

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

"Östersunds FK i chock". Det är rubriken på ÖFK:s hemsida efter att kommunen idag nobbat klubbens förslag på en ny läktare.
- De har ingen kompetens över huvudtaget hur man driver en elitarena, säger Kindberg till Fotbollskanalen.

Östersunds FK har gått som en raket genom det svenska seriesystemet och spelar nästa år i Allsvenskan. Till sin debut i den högsta serien ville klubben bygga en helt ny läktare för att öka publikkapaciteten - ett förslag som kommunen idag nobbade. Istället väljer man att bygga ut den redan existerande läktaren på kortsidan.

- När det gäller publikkapaciteten utökar vi den norra ståplatsläktaren med cirka 1 200 fler platser. Totalt kommer då publikkapaciteten att nå 7 826 personer. Däremot kan vi inte tillgodose ÖFK:s önskemål om att även flytta restaurangen och bygga en helt ny läktare på södra kortsidan. Inte till nästa säsong, säger kommunalrådet Karin Thomasson till Östersundsposten.

Klubbens förslag gick ut på att öka publikkapaciteten på norra ståplatsläktaren genom att flytta restaurangen som finns på den sektionen. Sedan ville man uppföra en ståplatsläktare även på södra kortsidan. Förslaget skulle kosta totalt 8,5 miljoner kronor, något som klubben varit tydliga med skulle finansieras med en höjd hyra. Något som den kommunala nämnden nu alltså sagt nej till - något som fått klubben att rasa. I ett inlägg med rubriken "Östersunds FK i chock" tydligör man sitt ställningstagande mot kommunens beslut.

"Eftersom det är ÖFK som ska betala denna investering så förstår vi inte varför det fattats ett beslut som inte på något vis uppfyller de intentioner som vårt förslag hade...Om kommunen hade nämnt detta alternativ hade vi tidigt kunnat förklara att ÖFK inte kommer betala för det, så det behöver kommunen inte ägna sin energi för. Om vi betalar för en Volvo så vill vi inte ha en Trabant!"

När Fotbollskanalen når klubbens ordförande Daniel Kindberg så förklarar han att beslutet är taget på felaktiga grunder.

- Vi är egentligen inte arga utan kan bara konstatera att tjänstemännen hittat på ett eget förslag. De har föreslagit något som inte är relevant som är taget ur luften. De har ingen kompetens över huvudtaget hur man driver en fotbollsarena, så det här blir helt fel, säger Kindberg.

- Jag var hos kommunen igår på möte och då fick jag inte höra någonting om ett sånt här förslag. Det är helt konstigt och jag har aldrig upplevt något liknande. Vi respektera att kommunens tjänstemän inte vill hjälpa oss, men det är vi ledsna för. Sedan måste man ta i beaktning att de lagt fram ett förslag utan att kommunicera med de som ska betala för det.

Under torsdagen ska frågan tas upp i kommunstyrelsen och Kindberg hoppas att politikerna ändå lyssnar och ändrar beslutet.

- Det finns många skickliga politiker i kommunen. Men tjänstemännens jobb är att lägga fram professionella underlag, annars har politikerna inte en chans att ta riktiga beslut.

Om ni ändå skulle få igenom ert beslut, hinner ni få upp läktaren till nästa säsong redan?
- Absolut! Det vi vill göra är att öka ståplatsläktaren på långsidan och även bygga en ny ståplats på ena kortsidan. Ståplatsläktarna kan vi förvandla till sittplats när vi spelar i Europa, avslutar Kindberg.

Se reportaget om Östersunds resa till Allsvenskan i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-11-18 kl 18:28

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto