Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klubbprofilen rasar mot Blåvitt: "Det är ett så förfärligt dåligt beslut"

IFK Göteborgs tidigare ordförande och nuvarande hedersordförande Gunnar T Larsson rasar mot styrelsens beslut att sälja träningsanläggningen Kamratgården.

- De måste helt enkelt ställa sina platser till förfogande för nästa års valberedning. Det är jag alldeles bestämd på. Det är ett så förfärligt dåligt beslut, säger han till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg höll under torsdagskvällen ett medlemsmöte med syftet att berätta om klubbens ekonomiska situation. I samband med mötet så avslöjade styrelsen att för att få bukt på den trassliga ekonomin så säljs nu den anrika träningsanläggningen Kamratgården till Varbergs Stenfastigheter.

ANNONS

Blåvitt-styrelsens beslut har väckt starka känslor bland supportrar som rasar, bland annat via sociala medier. Och det är fler som reagerar.
Den tidigare ordföranden i IFK Göteborg, mellan 1982 och 2001, Gunnar T Larsson var inte närvarande på medlemsmötet men fick snabbt höra om beslutet. Och Larsson blev chockad av det han fick höra.

- Jag tycker att det är förfärligt. Jag är oerhört besviken, ledsen, arg över hur de kan hantera det här som är en hjärtats symbol för IFK Göteborg och har varit under alla år sedan Kamratgården kom till. Och det säger jag framförallt med tanke på att de redan har tagit beslutet och meddelade det i dag på ett möte. Och det som jag kände spontant när jag fick höra det var att det kan inte vara möjligt att en enig styrelse står och meddelar att de tagit det här beslutet. Utan en känsla för vad IFK Göteborg och överhuvudtaget en förening är, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Och det första jag kände också var att det här kan man inte göra utan ett medlemsmöte. Ett extra årsmöte eller vad du vill och tala om att nu har vi en allvarlig kris i föreningen och vi har olika tankar och detta är en av dem. Man får ha ett medlemsmötes godkännande. För man fördärvar ju allt vad känslan är för föreningen, och nu säger jag det med min känsla för vad Kamratgården har betytt från det att jag började 1982 och den känslan och sammanhållningen som hänger ihop med Kamratgården. Det var vår gård. Det var inte någon annans gård eller någon hyresgäst och så vidare. Som du förstår är jag både upprörd och ledsen och arg på samma gång.

För knappt två veckor sedan sparkades klubbdirektören Martin Kurzwelly och i samband med det presenterade IFK Göteborg ett åtgärdspaket för hur de ska få ordning på ekonomin. I paketet nämndes inget om att Kamratgården kunde säljas. Gunnar T Larsson, som i dag är hedersordförande i Blåvitt, menar att styrelsen nu måste stå sitt kast.

ANNONS

- Det är klart att det här måste få sina konsekvenser. Jag kan inte heller förstå hur man kan ha en, om det nu stämmer, enig styrelse som har tagit det här beslutet. För någon borde ju ha fått någon vibration i huvudet att; kan vi göra detta utan att låta medlemmarna få vara med och fatta ett sånt beslut. Det är inget bolag, det är en förening. Det är medlemmarna som "äger" föreningen. Det är dem som är grunden för allt jobb och tar de stora besluten. Och så att göra en sån här grej utan den känslan för vad Kamratgården betyder. Det gör att jag är oerhört besviken på alla i styrelsen som varit med på detta, säger Larsson.

- Oavsett hur svår situationen är så menar jag att man kan inte konstruera såna här lösningar utan att lyssna med medlemmarna i så fall.

Hur tror du att förtroendet för styrelsen påverkas hos supportrar och andra runt klubben?

ANNONS
- Det är klart att det påverkar. Styrelsen, om de nu har varit med på det här och varit en enig styrelse så måste de fundera över sin egen situation och helt enkelt ställa sina platser till förfogande för nästa års valberedning. Det är jag alldeles bestämd på. Det är ett så förfärligt dåligt beslut. Och att ha det färdigt och inte ens tänka föreningsmässigt att det är medlemmarna som "äger" föreningen, säger Gunnar Larsson till Fotbollskanalen.
Publicerad 2015-12-17 kl 22:50
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto