Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kluven Karlsson nobbar Lantz: Var i ett vägskäl

Efter en utdragen förhandlingsprocess har Helsingborg valt att släppa Marcus Lantz. HIF:s tränare Conny Karlsson berättar om stor vånda när klubben fattade beslutet att göra sig av med stjärnan.

- Vi stod vid ett vägskäl, där vi vägde fördelar fram och tillbaka under en tid men där vi till slut kom fram till att vi tyckte att vi ville ge våra yngre spelare en möjlighet att vara med och konkurrera, säger Karlsson till FotbollDirekt.se.

Marcus Lantz har tillhört lagets absolut största nyckelspelare under säsongen och har bidragit till stor del till att Helsingborg var med och krigade om SM-guldet ända in i den sista omgången.

Trots det väljer klubben att släppa honom.
Lantz har förhandlat med klubben under större delen av säsongen, även om det stundtals varit stiltje vid förhandlingsbordet. Och nu är det klart - HIF släpper den tuffe mittfältsveteranen.

Ligger det ekonomiska orsaker bakom?
- Det finns alltid en ekonomi men det är inte den som har varit tungan på vågen i det här fallet. Det är mer en filosofi som varit i klubben att ge unga och lovande spelare chansen. Vi ska ge dem chansen när den finns.

- Det här har växt fram under hösten när vi fick se May Mahlangu spela en räcka matcher och lösa det riktigt bra. Han har potentialen och kvaliteten att spela mer än som bara en ersättare.

Men att Mahlangu är lagets nästa lagkapten har inte Karlsson tagit ställning till än.
- Det är jag inte så säker på. Det är kanske att gå lite för långt. Som spelare har han verkligen kvaliteterna men vi har andra i truppen också.

Karlsson är inte ett dugg rädd för att den tappade rutin som Lantz bidrog med ska stjälpa laget.
- Vi tappar massor med rutin men så är det i såna här vägskälsfall.

Och någon annan spelare med liknande rutin men som är 4-5 år yngre än 35-årige Lantz har inte klubben planer på att knyta till sig.
- I nuläget har vi inga såna tankar. Vi tittar på att ge de andra som finns i truppen en chans att få konkurrera sig till en plats.

- Det brukar ju vara så att när någon tung pjäs försvinner från ett lag, då brukar andra se sin chans att kliva fram och fylla den luckan. Vi får väl se om det blir samma sak denna gång. Vi får facit i november nästa år.

Du är inte orolig att Lantz ska skriva på för en annan allsvensk toppklubb och sedan göra livet surt för er på planen genom att göra toppmatcher mot er?
- På sätt och vis skulle jag bli glad för Marcus skull om han gör något som han vill göra. Vi har inte tackat nej för att han inte vill honom illa.

Publicerad 2010-11-24 kl 16:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons