POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Knäskadad Jönsson vid gott mod - "Kunde varit värre"

Jon Jönsson blir borta i minst sex veckor från fotbollen. Orsaken är den knäskada han ådragit sig. Men han håller huvudet högt ändå.

- Mitt ledband rök nästan av, så det var lite mer än en känning. Men det finns ingen anledning att gå ned sig för mycket. Det fanns risk för att det hade kunnat varit värre, säger Jönsson till FotbollDirekt.se.

Säsongen hann knappt starta förrän Jon Jönsson tvingas till vila. Han kan komma att missa en handfull matcher innan han är tillbaka.
- Men säsongen är lång och det är många matcher att se fram emot, både i allsvenskan och cupmatcher, så jag kommer att hinna spela mycket innan säsongen är slut.

Det är inte första gången som Jon Jönsson är knäskadad. Men förra gången var det högra knäet som "rök". Denna gång sitter skadan i det vänstra.
- Jag har haft en knäskada tidigare. Inte flera som det stod någonstans. Givetvis kändes det tungt när jag fick den här och det känns mycket tungt fortfarande. Men det fanns ändå risk för att det kunnat varit värre.

Jönsson berättar att han redan rehabiliteringstränar och behöver ingen vila eller att skadan behöver opereras.
- Läkarna hoppas på att det ska ta sex veckor innan jag kan vara tillbaka i full träning och redo för match igen. Och jag tar hellre en vecka extra på mig än stressar tillbaka och slår upp skadan på nytt, säger Jönsson.

Elfsborg har en bred trupp på försvarssidan och det lugnar förstås Jönsson som inte behöver känna någon som helst stress att lagets försvarsspel står och faller med honom och att han måste hinna tillbaka snabbt.
- Det är därför man har en bred trupp. Jag kommer inte att stressa tillbaka för någon annans skull och inte för min egen heller. Man får inte vara dum, då brukar det straffa sig.

Publicerad 2011-04-12 kl 17:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå